Aleksander Kavčič in Janez Grandovec

Sašo Kavčič in Aleksander Čeferin

Janez Grandovec in Aleksander Čeferin

Letnica ustanovitve Športnega društva Dob je zapisana 1962, pa čeprav se je seveda nogomet v Dobu pri Domžalah igral že veliko prej, takrat še pod imenom TVD Partizan. Prvo uradno tekmo so Dobljani pod imenom TVD Partizan leta 1961, eden tistih, ki se teh dogodkov zelo rad spominja,  je tudi g. Janez Grandovec, starosta dobskega nogometa in dobitnik ZLATEGA PRIZNANJA Nogometne zveze Slovenije(NZS) za dolgoletno delo v nogometu. Le tega je prejel leta 2016 skupaj z g. Aleksandrom Sašem Kavčičem, obema pa je zlati priznanji NZS podelil g. Aleksander Čeferin, takratni predsednik NZS, sedaj pa predsednik Evropske nogometne zveze(UEFA).

Aleksander Kavčič, nekdaj odličen nogometaš Doba, Kamnika, Domžal in Maribora, danes pa športni pedagog in fizioterapevt je svoje prve nogometne čevlje obul v domačem Športnem parku Dob pri Domžalah, kjer je tudi svoje nogometno znanje pridobival v vseh mladinskih selekcijah Nk Dob, takrat sicer še pod imenom TVD Partizan, kasneje pa vendarle v kadetski in mladinski selekciji ŠD Dob, oz. NK Dob.

Po končani mladinski karieri so perspektivnega mladinca Saša Kavčiča kmalu sprejeli v člansko ekipo NK Dob, kjer pa zaradi svoje odličnosti ni igral dolgo, saj je oblekel dres NK Stol Kamnik, zaigral pa je tudi še za Medobčinsko nogometno selekcijo Domžale-Kamnik, ki je dala mlademu Sašu novega elana in ga v sezoni 1983/84 popeljala v NK Maribor, kjer je odigral eno uspešno sezono v takratni 1. slovenski republiški ligi (SRL) ter se dvakrat vpisal med strelce lige ter še nekajkrat na prijateljskih srečanjih.

V zaključku svoje bogate igralske kariere je Sašo Kavčič okrepil vrste NK Domžale, s katerimi si je skupaj z še nekaterimi »Dobljani«- Srečkom Jugom, Valterjem Orehkom, Srečkom Avbljem, Radom Rihtarjem ter ostalimi soigralci v prelomni sezoni 1984/85 priboril napredovanje v takratno 1. Slovensko republiško ligo(SRL).

Po aktivni članski karieri se je Sašo Kavčič posvetil treniranju mlajših selekcij, vodil je tako kadete, kakor tudi mladince. Zaradi svoje medicinske strokovnosti je v klubu prevzel vlogo fizioterapevta v članski A in članski B ekipi Nk Roltek Dob, katero opravlja še danes in je nepogrešljiv član strokovnega štaba našega kluba in Športnega Društva Dob.

Janez Grandovec, ki je med drugim tudi dobitnik PRIZNANJA ZA ŽIVLJENSKO DELO OBČINE DOMŽALE, je z športom in nogometom povezan že vse svoje življenje.

Kot navdušen nogometaš je svoje nogometne korake naredil v svojem domačem kraju Dobu pri Domžalah in v klubu Nk Roltek Dob (takrat še, kot TVD Partizan), kjer deluje še danes, pri svojih 75-ih letih.

Leta 1961 na prvi uradni tekmi članske ekipe Nk Dob je, kot vratar nastopil tudi g. Janez Grandovec. Med svojo člansko igralsko kariero med leti 1961-1972 se je preizkušal tudi, kot napadalec in dosegel 13 golov.

V svoji aktivni vlogi v ŠD Dob in NK Dob je več, kot 20 let opravljal funkcijo blagajnika društva ter tudi predsednika društva ŠD Dob in sicer med leti 1980-1984.

Z svojimi izkušnjami je po svoji aktivni nogometni karieri nadaljeval tudi, kot skrbnik Športnega parka Dob pri Domžalah, kjer z svojimi nasveti in delom deluje še danes, še vedno pa opravlja funkcijo člana disciplinske komisije ŠD Dob. Kot navdušen športnik in med prijatelji nogometa znan, kot »Grandi«. tudi med »nogometnimi počitnicami« ni miroval, zato je bil pobudnik za ustanovitev kolesarske sekcije Hrast pri ŠD Dob, katero je tudi sam vodil 8 let, ter se udeleževal številnih kolesarskih maratonov po Sloveniji in Evropi.

 

 

Velja pa omeniti še eno priznanje in sicer BRONASTO PLAKETO Medobčinske Nogometne Zveze Ljubljana, ki jo je prejel Nk Roltek Dob, oz. ŠD Dob za svoj doprinos razvoja nogometa v regiji.

Priznanje je bilo podeljeno na 47. redni skupščini Mnz Ljubljana, ki je potekala v Ljubljani.

 

V Športnem parku Dob pri Domžalah smo lahko videli tudi legendarnega Roberta Prosinečkega. Popularni “Žuti”(slovensko Rumeni), je takrat nosil dres ljubljanske Olimpije. To je bilo v sezoni 2002/2003.

Klubska stavba nekoč, takrat še pod imenom TVD Partizan Dob

Otvoritev takratnih prvih klubskih prostorov