1 krog / 5 liga: Roltek Dob – Vir 4: 1

Za nami je še en “VasClassico” nogometne sezone 2015 / 2016. V športnem parku Dob sta se v sklopu MNZ lige pomerili domača ekipa Roltek Dob B in gosti iz Vira, NK Vir.

Pred tekmo je bilo veliko govora o tekmi in končnem rezultatu. Po videnem iz 3. memoriala v spomin na Rajka Vavpetiča v Moravčah, kjer je sodelovala tudi naša B ekipa, so si sosedje nadejali boljšega rezultata.

Število avtomobilov na parkirišču in število obiskovalcev na tribuni je govorilo o tem, kako zanimivi so lokalni derbiji, ki smo jih na Dobu in okolici v letošnji sezoni poimenovali “VasClassico”.

Po sodnikovem žvižgu, glavni sodnik je bil Jaka NADAREVIČ iz Ljubljane, se je izkazalo, da igra domača ekipa na veliko višjem nivoju, kot so igrali na prej imenovanem turnirju v Moravčah. Gostje so le s težavo prešli na nasprotno polovico, kajti domača ekipa je prevzela pobudo v prvi minuti. Večino priložnosti so imeli gostje iz prekinitev, iz katerih so nekajkrat preizkušali domačega vratarja Tadeja AVSCA. Kljub premoči na igrišču, pa je imela domača ekipa težave z realizacijo svojih protinapadov. V zaključku prvega polčasa se je njihova zavzetost, fizična in tehnična premoč obrestovala. Za vodstvo domače ekipe 1:0 je v 45 minuti zadel Mark KERN.
Ekipi NK Vir je pomagala vzpodbuda trenerja xxxx med odmorom, kajti drugi polčas so začeli z “jurišem”. Vendar so domači nogometaši igro rutinirano umirili. Kljub malo bolj dinamični igri, se je ponovil prvi polčas. Gostje so si pripravili priložnosti predvsem iz prekinitev. Igra domačih pa se je popravila, kajti izboljšali so realizacijo. Na vodstvo 2:0 je povišal v 49 minuti Klemen NEMANIČ. Nekaj minut za tem je bil rezultat že 3:0, 3 gol je ponovno dosegel Mark KERN. Iz ene redke priložnosti za goste je v 76 minuti znižal rezultat na 3:1 Tilen STRMŠEK. Vendar domači nogometaši niso popustili, v 80 minuti je za končni izid 4:1 ponovno zadel Klemen NEMANIČ.

Domača ekipa:
Tadej AVSEC (vratar), Matej KOTNIK, Domen PELE, Gašper VOLČINI, Jure MOČNIK, Klemen NEMANIČ, Kristjan JEMEC KOCJAN, Tomaž ČEBULJ, David ZAGORAC, Mark KERN in Matjaž GASIOR (kapetan ekipe).
Na rezervni klopi: Lovro POGAČAR CAPUDER, Tomaž PUSTOTNIK, Aljaž GASIOR in Arber HALILI.

Ekipo je vodil Dušan SMOLNIKAR, pri tem mu je pomagal Janez AVSEC, v primeru poškodb pa je posredoval fizioterapevt Sašo KAVČIČ.

Foto reportaža by jANEZaVSEc na povezavi: 1 krog / 5 liga MNZ

VSI ZA ŠAMPIONE Z DOBA!!