10.krog 2.SNL: DELITEV TOČK V ŠPORTNEM PARKU DOB – NK ROLTEK DOB : NK KOPER 1:1!

Minula nogometna sreda je bila v znamenju 10.kroga 2.SNL, v katerem je naša članska ekipa NK Roltek DOB v Športnem parku Dob pri Domžalah gostila ekipo NK Koper in z njimi remizirala z 1:1.

Primorci, ki so naskakovali vrh lestvice, so v tekmo krenili zelo odločno in s pritiskom na vrata domačega vratarja Gašperja Tratnika ter z malo nesrečne “pomoči” Matevža Femca, ki je po strelu Koprčana Gorana Galešiča nesrečno zatresel lastno mrežo, hitro prišli do vodstva že v 8.minuti tekme.
A Dobljanom to ni vzelo volje in so se še naprej borili za vsako žogo ter se otresli pritiska gostov. Ob dobri predstavi jim je tudi uspelo rezultat izenačiti in sicer v 43.minuti tekme, ko je z lepim strelom v polno zadel Igor Kondič in postavil rezultat polčasa 1:1.
V 2.polčasu sta obe ekipi nadaljevali dobro nogometno predstavo in si priigrali nekaj lepih priložnosti, a je ostalo le pri priložnostih. Zato, da se domača mreža ni več zatresla, se je z izjemnimi obrambami izkazal vratar “Modrih” iz Doba, 19-letni Gasper Tratnik, ki je v vratih zamenjal sicer izjemnega prvega vratarja Dobljanov, Matica Čretnika.
A niso napadali le gostje, veliko volje za preobrnitev rezultata v svoj prid je pokazal tudi napad Dobljanov, ki je prek Denisa Petroviča, kapetana Klemna Kunstlja, Erwina Tignja, Kristjana Šipka in Alberta Račiča neprestano s hitrimi akcijami ogrožal vrata gostov, a se njihova mreža ni več zatresla. Zasluge imajo seveda zato tudi izjemni Dino Suljevič, Tadej Rems, Andraž Žinič in ne glede na avtogol tudi Matevž Femec.
Igro sta z vstopom pri Dobljanih zelo poživila tudi Luka Gajič in Domen Jugovar, tik pred koncem tekme pa je “taktično” vstopil v igro še Tibor Gorenc Stankovič.
Dobljani so torej prikazali še eno dobro “partijo” nogometa in točka je bila zato zelo zaslužena.
Trenerja Dobljanov Nenad Toševski je opravil vse tri menjave, pri gostih pa je Miran Srebrnič izkoristil le dve.
Sodniška trojka Alen Borošak, Uros Benc in Jure Sužnik, ki je sicer dopuščala bolj “moško” igro, je za razliko od nekaterih “predhodnikov” svoje delo opravila solidno.
Vikend, ki je “pred vrati”, za naše člane ne bo nogometno “obarvan”, saj je tekma v gosteh pri NK Drava Dakinda Ptuj prestavljena na 9.oktober, a zato se ne bodo nič manj pripravljali, še posebej zato, ker se bliža VasClassico, o le-tem in gostiteljih NK Radomlje, pa več v prihodnji objavi…do takrat pa ….
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
___________________________________
10.krog II.SNL
NK ROLTEK DOB : NK KOPER 1:1(1:1)FT
Kondič Igor(43′) , Femec Matevž(8′-ag)
 
Sodniki: Borošak Alen (glavni sodnik)
Benc Uroš (1. pomočnik)
Sužnik Jure (2. pomočnik)
Delegat #NZS: Močnik Vlado
___________________________________
 
Čestitke “Modrim” iz Doba za dobro nogometno predstavo in osvojeno točko
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
 
?G.H., Press NK Roltek Dob
 
#Člani #10krog #2SNL Nogometna zveza Slovenije
Trojane, gostišče s tradicijo Roltek NLB – Nova Ljubljanska banka #NLBpodpira #športmladih
Športni Dnevnik Ekipa Portal-os.si Domžalec Miha Ulčar domžalec.si Domžalsko-kamniške Novice Modre novice Primorske Novice SNPortal.si Nogomania FC Koper