“10 – Vas Classico” je za nami

Po enoletnem premoru se je v Športni park Dob vrnil lokalni derbi med domačo ekipo NK Roltek Dob in gosti iz sosednjih Radomelj, NK Kalcer Radomlje. Da ime ” El Clasico” oziroma ljubkovalno “Vas Classico” ni iz trte zvito, so opravičili številni obiskovalci, našteli smo jih okoli 600.

Žvižg za začetek tekme je pripadal glavnemu sodniku Mitji Žgancu iz Ljubljana. Postal je že običaj, da nasprotnik naše ekipe NK Roltek Doba v prvih minutah zapreti z agresivno igro. Tako je bilo tudi danes, vendar to domače ekipe ni presenetilo. Gostje so pretili s protinapadi, kar jim je uspelo vnovčiti v 7 minuti, ko je zaradi nepazljivosti domače ekipe zadel za vodstvo 1:0, v 7 minuti, Dušan Stoiljović, NK Kalcer Radomlje. Do konca prvega polčasa smo spremljali bledo predstavo obeh ekip. Trener domače ekipe Damir Šabotič, je želel dvigniti nivo igre. Zaradi tega je v drug polčas  poslal izkušenega Marka Lunderja in Jerneja Leskovarja. Igre se je preselila iz domače polovice na gostujočo polovica.  V prvih minutah drugega polčasa je v “boj” poslal še Gregorja Čretnika. Kljub hitrejši in bolj podjetni igri, domači niso prišli do večjih priložnosti. Bolj se je iztekal redni igralni čas, večja napetost se je naselila med igralce. To se je kazalo v številu kartonov, ki jih je podelil glavni sodnik. Starost in s tem izkušenost domače ekipe se je v takih pogojih obrestovala. V 87 minuti, ti pred iztekom uradnega dela tekme, je gostujoči igralec Žan Kumer naredil prekršek za najstrožjo kazen. Iz bele točke je zadel Jernej Leskovar. Rezultat 1:1. Izenačenje je dalo domači ekipi polet. Pred iztekom časa so obiskovalci videli še priložnost domače ekipe za vodstvo, vendar je veselje preprečil gostujoči vratar Vjekoslav Andrić.

Ekipi sta se razšli z neodločnim rezultatom. Domača ekipa NK Roltek Doba je svoji statistiki “vas Classica” dodala še en neodločen rezultat.

Končna statistika: 8 zmag in 2 neodločeni tekmi.

Tekmo si lahko ogledate in spletni strani NZS, v naši video galeriji ali na povezavi 3. krog -2015/2016.

Foto reportažo tekem si lahko ogledate v naši Foto galeriji ali povezavi 3. krog – 2015/2016.