1/2 FINALE POKALA MNZ LJUBLJANA: IVANČNA GORICA RAZBLINILA SANJE DOBLJANOV O POKALU SLOVENIJE!

Pokal Slovenije je želja, a le samo želja-dovolj velika?

IVANČNA GORICA RAZBLINILA SANJE DOBLJANOV O POKALU SLOVENIJE!

Današnja tekma 4.kroga(polfinale) za Pokal Mnz Ljubljana, bo verjetno zapisana v nogometne anale, kot še en pokalni neuspeh članske A ekipe “Modrih” iz Doba, saj se le-tej ponovno ni uspelo uvrstiti v finale pokala Mnz Ljubljana ter s tem posledično tudi v najvišje pokalno tekmovanje v Sloveniji, tj. POKAL SLOVENIJE.
Je pa to uspelo nogometašem tretjeligaša NK Ivančna Gorica-uradna stran, ki so danes v drugi polfinalni tekmi z 0:1 iz Pokala Mnz Ljubljana izločili NK Roltek DOB in sicer z golom Konstanjška v zadnji minuti tekme, ki ga lahko mirno opišemo z besedami, “kdor ne da-ta dobi”, saj so Dobljani le nekaj minut pred tem zapravili edino svojo pravo priložnost za vodstvo in zmago(?) na tekmi. Gostje iz Ivančne Gorice so to hitro znali kaznovati, za nameček pa jim je pot do uspeha “omogočila” še poškodba pri Dobljanih, ki so tekmo končali z 10-imi nogometaši.
A krivdo za neuspeh nikakor ne smemo iskati v igri z igralcem manj v zadnjem delu tekme, saj si je domača ekipa to “godljo zakuhala” že veliko pred tem kar sama, nato pa jo resda reševala, a žal neuspešno, pa še to šele proti koncu tekme.
Najprej je potrebno izpostaviti sam pristop celotne ekipe k igri, ki je je bil le “bleda senca” odličnega sobotnega ligaškega obračuna s Krko, nato pa še morda (pre)hiter izkoristek petih(v pokalu jih je dovoljenih 5!) menjav. Še posebej “v oči bode” izredno hitra menjava v 38.minuti tekme, ko je Stefana Anjeliča zamenjal Nik Plavšič Vajde. Do 65.minute je domači trener Nenad Toševski tako opravil vse menjave, medtem, ko je gostujoči trener Bracovič opravil le dve. Kljub vsem opravljenim menjavam pri Dobu, so imeli gostje “več od igre”, bili so bolj agresivni in hitrejši ter si tudi priigrali več priložnosti, no eno izmed njih pa, kot že rečeno tudi izkoristili ter se na koncu veselili zaslužene zmage in uvrstitve v finale Pokala Medobčinska nogomentna zveza Ljubljana, kjer jih že pričakuje NK Bravo, ki je z visokih 4:1 odpravil NK Zagorje.

Dejstvo je, da se v prihodnje vsi skupaj ne moremo več zanašati na “srečo”, saj je le-ta bila že na hudi preizkušnji v prejšnem pokalnem krogu, ko so se Dobljani merili z NK ARNE TABOR 69 in dvoboj s tem tretjeligašem resda dobili, a šele po streljanju 11-m in rezultatom 8:7.
Čeprav ni dosti manjkalo, da bi spet lahko gledalli nogometno “loterijo”, se tokrat to žal ni zgodilo.
A nič ne de, prihajajo nove tekme in nove nogometne zgodbe.
Že čez 2 dni čaka naše nogometaše sila zahtevno gostovanje v 2. SNL in sicer v Sežani, kjer se bodo v 24.krogu na stadionu Rajka Štolfe ob 16.uri pomerili s tamkajšnjim NK TABOR Sežana.
Gremo Dobljani, gremo po nove 3.točke in zmago v Sežano!
#VsiZaŠAMPIONEizDoba

#EnKlubEnaČastToJeTrdiHrast
________________________________________
Člani – Pokal MNZ Ljubljana 17/18
4. krog 18.04.2018
NK Roltek Dob – NK Ivančna Gorica 0:1 (0:0)FT
Kostanjšek Miha (92′)
Glavni sodnik: Matoša Martin
1. pomočnik: Majhen Matija
2. pomočnik: Pirman Tomaž
_________________________________________
#ČlaniA #2SNL #PoKALMNZLjubljana Nogometna zveza Slovenije
Trojane, gostišče s tradicijo Roltek