14.KROG 2.SNL: “MODRI” IZ DOBA POD “CERARJEVO TAKTIRKO” DEKLASIRALI FAVORIZIRANE “NUKLEARCE” – NK KRŠKO : NK ROLTEK DOB 1 : 3 !

Naša članska ekipa NK Roltek Dob je v 14.krogu gostovala pri lanskoletnemu prvoligašu NK Krško in mu “odčitala nogometno lekcijo”, “Modri” iz Doba so namreč proti “Nuklearcem” slavili z 1:3!
Pri Dobljanih se je kar dvakrat med strelce vpisal Kristijan Šipek, en gol pa je prispeval Luka Gajić. Za Krčane je “častni gol” v 90.minuti tekme z 11-m dosegel Lovre Čirjak. Vrata Dobljanov je po dolgem času spet branil prvi vratar Matic Čretnik.


Dobljani, ki jih sicer vodi trener Nenad Toševski in jih je tokrat zaradi njegove odsotnosti na tekmi vodil njegov pomočnik Žan Cerar, so potrpežljivo čakali na uspeh na tekmi, a “lakota” po ponovni zmagi po dolgem času je bila očitno dovolj, da so favoriziranega nasprotnika tokrat zanesljivo ugnali. Niso bili seveda le lažni zmage, pač pa so tudi dokazali, da Dobljani znamo igrati nogomet in da nismo “le ekipa z dna lestvice, kot je v izjavi po tekmi dejal trener domačih, Iztok Kapušin.
Odločitev o zmagovalcu je sicer padla v 2.polčasu tekme, saj sta v 1.polčasu mreži obmirovali na obeh straneh. Prvič je mrežo domačinov zatresel Kristijan Šipek in sicer v 51.minuti tekme ter popeljal Dobljane v vodstvo z 0:1.
V 69.minuti tekme je za povišanje na 0:2 poskrbel Luka Gajič, zadnji gol za Dobljane pa je gostiteljem v 75.minuti ponovno zabil Kristijan Šipek.
Ko je že kazalo, da bodo Dobljani ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, je v 90.minuti uspešno realiziral dosojeno najstrožjo kazen Lovre Čirjak ter postavil končni rezultat srečanja 1:3.
Glavni sodnih srečanja je na tekmi pokazal le 2 rumena kartona, oba na žalost Dobljanom, prejela pa sta jih prvi strelec ekipe iz Doba Erwin Tiganj(6 golov) in eden izmed “stebrov obrambe “Dino Suljevič.
Dobljani so z odlično nogometno predstavo iz Krškega zasluženo “odpeljali” vse 3 točke, s tekmo manj pa trenutno zasedajo 11.mesto na prvenstveni lestvici 2.SNL.
Čestitke ekipi in strokovnemu štabu za zanesljivo zmago na vedno “zahtevnem terenu” stadiona Matije Gubca!
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
____________________________________________________

14.KROG II.SNL:
NK KRŠKO : NK ROLTEK DOB 1 : 3 (0 : 0) FT
Kristijan Šipek(51′, 75′), Luka Gajič(69′) ; Lovre Čirjak(90′-11m)
Sodniki: Tkalčič Bojan (glavni sodnik)
Šumer Žiga (1. pomočnik)
Cotič Urban (2. pomočnik)
Delegat #NZS: Vidali Žarko
Št. gledalcev: 200
____________________________________________________

V prihodnjem krogu Dobljane čaka domača tekma, v Športni park Dob pri Domžalah namreč prihaja ekipa NK ROGAŠKA, ki jo v tej sezoni vodi nekdanji trener Dobljanov, Damijan Romih! Dobrodošel v Dobu, Damijan!

#Člani #2SNL Nogometna zveza Slovenije Trojane, gostišče s tradicijo
Roltek NLB – Nova Ljubljanska banka #NLBpodpira #športmladih
Domžalec Si Modre novice domžalec.si Domžalec Miha Ulčar