17. krog 2.SNL: ZAMUJENA PRILOŽNOST

Tekma 17. kroga 2. SNL gledalcem ni prinesla veliko športnih užitkov, a prinesla je zmagovalca.

Naša ekipa je gostovala v Kidričevem pri NK Aluminiju. Jesenski del nogometne sezone je ekipa NK Aluminija s 23 točkami končala eno mesto za našo ekipo NK Roltek Doba. Razlika med obema ekipama so predvsem leta, če pogledamo zapisnik ugotovimo, da je naša ekipa v povprečju starejša za skoraj 5 let .

Po pisku glavnega sodnika, Alena BOROŠAKA, je želela domača ekipa prevzeti pobudo, a jim namera ni uspela. Z nekaj osamljenimi predori v 16 metrski prostor, sta obe ekipi poskušale doseči zadetek za prednost. Preostali del tekme se je odvijal predvsem na sredini igrišča. Najresneje je nasprotnikov gol ogrozil Jernej LESKOVAR v prvi polovici prvega polčasa, a strel ni bil dovolj natančen. Malo pred koncem prvega polčasa je strel z glavo Alberta RAČIČA zaustavila vratnica in preprečila vodstvo naše ekipe.

Ekipi sta se odpravili v garderobi z rezultatom 0:0.

Pričakovanja v drugem polčasu so bila na obeh straneh velika. Ekipa Aluminija je drugi polčas pričela veliko bolj podjetno, za kar so bili nagrajeni v 49 minuti, ko jih je Robert KUREŽ popeljal v vodstvo 1 : 0. Poneseni z vodstvom so stopnjevali pritisk, vendar je naša ekipa NK Roltek Doba hitro vzpostavila ravnotežje. V 53, minuti je poškodovanega Uroša KLOPČIČA zamenjal Žiga AVBELJ. Njegov vstop je popestril igro naših. Izvrstna obramba Albina VEZIROVIČA – Vezota v situaciji 1 na 1  je preprečila povišanja vodstva domačih. Po hitrem prodoru Žige AVBLJA po desnem boku in natančni podaji v  5. metrski vratarjev prostor je v 59. minuti Jernej LESKOVAR porinil žogo v prazen gol za izid 1:1. Nekaj naslednjih minut je pripadalo naši ekipi, a tega nismo izkoristili. Pobudo so ponovno prevzeli domačini in v 63. minuti povedli z 2 : 1. Vodstvo je ponovno dvignilo njihovo samozavest. Z neprestanim napadanjem niso dovolili naši ekipi, da bi dobili priložnost za izenačenje. V 80. minuti je moral zadnji mož naše obrambe Matic MIRTIČ  s prekrškom za rdeči karton, zaustaviti njihov napad za povišanje vodstva. Kljub vodstvu je končnica tekme pripadala domačinom.

Končni rezultat je ostal 2: 1.

Foto reportaže tekme 2. SNL 17. kroga – Aluminij : Roltek Dob

Galerija: 2. SNL 2015/2016 - 17. krog