2. SNL: 16. krog – Sreča ni bila na naši strani

Zadnjo tekmo 2. Slovenske nogometne lige smo odigrali v mestu kurentov, v Ptuju. Nasproti nam je stala ekipa Drava Ptuj, katere glavni akter in “motor” je nekdanji reprezentančni igralec Nastja ČEH.

Glavni delilec pravice je bil Dragoslav PERIČ iz Kranja, pomagala pa sta mu Mitja PODOBNIK in Uroš BETON. Nad regularnostjo tekme pa je bedel Boris JENEŠ iz Lendave.

Pred začetkom tekmo so bili vsi pogledi usmerjeni v igrišče, ki je bilo “prerešetano” z lužami, kar lahko vidite tudi na video  posnetku tekme. Video posnetek tekme lahko najdete v nadaljevanju ali v naši video galeriji.

Po pisku glavnega sodnika je prvi napad pripadal domačinom, vendar brez uspeha. Naša ekipa je vrnila z enako mero. Vendar je bil končni rezultat obeh napadov enak – brez zadetka v zaključku. Prvič so domačini resno zapretili z nevarnejšim strelom na naša vrata v 6. minuti, ko je po podaji Nastje ČEH na gol streljal Denis PERGAR. V naših vratih se je izkazal Albin VEZIROVIČ. Prvotni tempo se je malo umiril, kajti igrišče ni dopuščalo “resnejše” igre, kar je bilo bolj pisano na kožo domači ekipi. V 26. minuti je kapetan naše ekipe Klemen KUNSTELJ poslal žogo v igro iz kota, najvišji v kazenskem prostoru je bil Albert RAČIČ, vendar je žoga zadela le vratnico. V 35. minuti je prišlo do grobega prekrška nad našim vratarjem Albinom VEZIROVIČEM, za kar je bil z rumenim kartonom kaznovan Niko TISAJ. V 38. minuti je Nastja ČEH “odigral” prekršek v bližini 16. metrskega kazenska prostora. Glavni sodnik ga je nagradil s strelom iz prekinitve. Po strelu iz prekinitve, strel je izvajal Nasja ČEH, se je v gneči pred golom najbolje znašel Aleš ČEH, ki pa ni premagal našega vratarja Albina VEZIROVIČA. Odbito žogo, pa je zaradi napake naših v obrambi, v mrežo poslal David LONZARIĆ. Rezultat 1: 0. To je bil tudi rezultat s katerim sta se ekipi podali v garderobo po prvem polčasu.

Med polčasom je očitno trener naših, Damjan ROMIH, naročil igralcem naj ne odigravajo, ker igrišče tega ne dopušča, ampak naj igrajo enostavno. Po začetnem pisku so naši krenili v napad, vendar brez spremembe rezultata. In potem se je zgodila 48. minuta, ko so domačini krenili v hiter protinapad, s podajo v globino so izigrali našo obrambo in Denis PERGER je povišal vodstvo ekipe Drave Ptuj na 2 : 0. Vendar povišano vodstvo ni zmedlo naše ekipe, kajti sledile so minute, ko so se priložnosti naših kar vrstile. Že takoj po zadetku domačih se je Borut SEMLER v hitrem protinapadu znašel sam pred vratarjem Alešem AJLCEM, vendar je stranski sodnik prisodil nedovoljen položaj. V 51. minuti je poskušal s strelom iz približno 24. metrov Marko LUNDER, vendar se je ponovno izkazal domači vratar. Prvo menjavo v naši ekipi so izvedli v 56. minuti, ko je Boruta SEMLERJA v igri nadomestil Gregor ČRETNIK. Zadnjih 25 minut je pripadalo naši ekipi. V 68. minuti je za las zgrešil nasprotnikov gol Jernej LESKOVAR, v 72. minuti previsoko strelja Albert RAČIČ, v 74. minuti po podaji Markota LUNDERJA zadane vratnico Uroš KLOPČIČ, v 75. minuti ponovno brez želenega učinka strelja Jernej LESKOVAR, v 83. minuti se ponovno izkaže domači vratar z obrambo strela Armina KUKAVICE. Kot večina ekip v 2. snl je tudi domača ekipa poizkušala s hitrimi protinapadi. V 84. minuti sta se pred našim vratarjem sama znašla dva igralca Drave Ptuj, vendar je situacijo razrešil Matic MIRTIČ. V zadnjih minutah rednega dela smo še dvakrat nevarno streljali na vrata domačih, v 86. minuti je strel sprožil Marko LUNDER in v 87. minuti Jan ČEŠNJEVAR, ki se je v drugi polovici drugega polčasa vključeval v napade. In končno se nam je sreča nasmehnila v 2. minuti sodnikovega podaljška, ko je iz mrtvega kota streljal Armin KUKAVICA. Domačemu vratarju, ki je do tedaj uspešno branil gol domače ekipe se je žoga izmuznila v gol. Rezultat 2 : 1. To je bil tudi končni rezultat tekme, ki se je odigrala na “težkem” igrišču, zaradi katerega bi lahko glavni sodnik brez slabe vesti današnjo tekmo odpovedal.

 

Kljub porazu na današnji tekmi, lahko čestitamo naši ekipi Roltek Doba za borbenost. Kakor velikokrat rečemo, žoga je pač okrogla, vendar je danes “sreča” služila ekipi Drave Ptuj.

VSI ZA ŠAMPIONE Z DOBA!!

Mogoče naj omenim še drobec iz časa pred tekmo, ko ima največ dela strokovni štab naše ekipe. Kljub dogovoru iz včerajšnjega dne, se današnji domačini ekipe DRAVE PTUJ tega dogovora niso držali. Tudi na tak način poskušajo nekatere ekipe doseči zmago.

Video posnetek tekme

NAJ fotografija po izboru fotografa Janez AVSCA

NAJ fotografija po izboru fotografa Janez AVSEC

Foto utrinki by Janez AVSEC

Galerija: 2. SNL 2015/2016: 16. krog