2.SNL: Z MANJ SODNIŠKEGA VPLIVA NA IGRO BI LAHKO BILO TUDI DRUGAČE!?

Minuli 14.krog je prinesel obračun Dobljanov z lendavsko Nafto, ki so ga z 1 : 2 dobili slednji, a bi, brez nekaj spornih odločitev sodniške trojke, lahko bilo drugače.

Neradi v javnost pošljemo negativno kritiko zoper sojenje, še posebej po porazu, a tokrat moramo, saj so bili naši nogometaši že prevečkrat oškodovani s strani “delilcev pravice”, ki se v svoji vlogi niso najbolje znašli in se, če zapišemo v nogometnem žargonu, na tekmi “izgubili”.

Med izgubljene tako uvrščamo tudi sodniški “trojček” Žagar Jure (glavni sodnik), Kalan Miha (1. pomočnik) in Habuš Žan (2. pomočnik), ki je s svojimi spornimi odločitvami prevečkrat vplival na igro, največkrat pa so bile njihove odločitve zaradi njihove slabe komunikacije in slabe osredotočenosti na igro, sprejete prepozno ali pa so ob očitnih prekrških zaradi neizkušenosti preprosto molčali.

Kljub porazu seveda ne bomo v NK Roltek DOB “užaljeni Jakci” in ne gremo ” v jok, pa na drevo”, pač pa seveda športno čestitamo NK Nafta 1903 za zmago, Nogometna zveza Slovenije pa naj v prihodnje več pozornosti nameni tudi izbiranju sodniških trojk, saj bodo le tako dosežena kvaliteta sojenja na najvišjem možnem nivoju.

#VsiZaŠampioneizDoba!

?G.H, Press NK Dob

?Lado Vavpetič , Hvala?