2.SNL: Do prve zmage na domačem igrišču

V “četrto” gre rado. Domača ekipa NK Roltek Doba je po porazu in dveh neodločenih tekmah vpisala tudi prvo zmago na domačem igrišču v sezoni 2015/2016.

Njihov današnji nasprotnik je bila ekipa NK Drava Ptuj, novinka v 2. SNL. Vendar kljub temu, da si ekipa šele nabira izkušnje v 2. SNL, jo domača ekipa ni podcenjevala. Kajti s tremi zmagami in po eno neodločeno tekmo in porazom, ter eno neodigrano tekmo, se je ekipa po 6. krogih nahajala na 2. mestu 2. SNL. Tudi sestava ekipa ni kar tako, saj v prvi postavi igra nekdanji reprezentant Nastja Čeh, poleg njega še Aleš Čeh in drugi.

Vsi smo pričakovali “zanimivo” tekmo in prvo domačo zmago. Po sodnikovem pisku, glavni sodnik je bil Mežnar Tadej iz Maribora, je domača ekipa prevzela pobudo. Vendar je nasprotna ekipa po 10 minutah igre vzpostavila ravnotežje in tekma se je preselila na sredino igrišča. Obe ekipi sta poskušali s hitrimi protinapadi, uspešnejša je bila domača ekipa. V 28 minuti je s hitrega protinapada zadel Marko Lunder, za vodstvo domačih 1 : 0. Ob zaključku prvega polčasa, ko smo mislili, da bo domača ekipa odšla v garderobo z golom prednosti, je v 44 minuti domačo obrambno vrsto presenetil Luka Šalamun in postavil rezultat ob koncu polčasa 1 :1.

V drugi polčas je domača ekipa vstopila z napadalno igro. Igra se je preselila pred nasprotnikov gol. To se je obrestovalo v 65 minuti, ko je v bližini 16 meterskega prostora Alen Romih storil prekršek nad Markom Lunderjem. Prosti strel je izvajal kapetan domače ekipe Klemen Kunstelj. Golman Aljaž Musič se je postavil za obrambni zid, Klemen Kunstelj pa je sprožil strel v golmanov kot, rezultat 2 : 1. Domača ekipa je še naprej prevzemala pobudo. Vendar je ob koncu tekme, zaradi “čudnih” sodniških odločitev, ki so spremljale tekmo vse od vodstva domače ekipe pri rezultatu 1 : 0, postala igra nepovezana. Kljub pritiskom nasprotne ekipe ob koncu tekme, so domači vzdržali in zasluženo zmagali z rezultatom 2 : 1.

Vsi, ki si niste mogli ogledati tekme, si lahko celotno tekmo ogledate v naši Video galeriji.
/ povezava na YouTube kanal NZS /

Čestitamo ekipi za prvo zmago na domačem igrišču.