5.krog 2.SNL: DOBLJANI S 3:1 UGNALI VELENJSKI RUDAR!

Na sporedu je bil 5.krog 2. SNL, naša članska ekipa NK Roltek DOB pa se je danes ob 16.30 uri v Športnem parku Dob pri Domžalah prvič nasploh pomerila z ekipo NK Rudar Velenje in jo ugnala s 3:1.
Pred ekipo “Modrih” iz Doba je bil seveda zahteven obračun, saj je v goste prišel nekdanji prvoligaš, ki pa po izpadu iz Prva liga Telekom Slovenije v minuli sezoni ni našel prave forme v letošnji izvedbi 2.SNL, saj so “Knapi” vknjižili le 1 zmago, ko so v gosteh z 1:2 ugnali “rivale” NK Šmartno 1928, na preostalih treh srečanjih pa vknjižili le eno točko. 

 

Dobljani so takoj po začetnem pisku sodnika Periča uresničili napovedi po hitrem golu in le-tega je v že v 4.minuti tekme za vodstvo “Modrih” z 1:0 dosegel domači odlični napadalec Denis Petrovič. A vodstvo Dobljanov ni trajalo dolgo, saj so po napaki obrambe v 13.minuti tekme prejeli gol za izenačenje na 1:1, med strelce pa se je vpisal Sandro Jovanovič.

A Dobljani se niso pustili zmesti in pričeli spet pritiskati na vrata gostov in po napaki gostujoče obrambe v 16-metrskem prostoru je sodnik Perič dosodil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno za novo vodstvo z 2:1 realiziral Kristijan Šipek.

Le 5.minut kasneje so Dobljani ponovno ogrozili  vrata “Knapov” in le-ti pritiska ponovno niso zdržali, mreža pa se je ponovno zatresla v 29.minuti tekme. Med strelce se je tokrat vpisal Albert Račič ter postavil rezultat polčasa 3:1.

V 2.polčasu smo lahko videli dobro nogometno predstavo le s strani “Modrih” iz Doba, saj si gostje niso uspeli organizirati resnega napada ter tako niso zmogli ogroziti vrat, ki jih je odlično branil naš vratar Matic Čretnik, sicer tudi nekdaj prvi vratar velenjskega Rudarja.  Dobljani so si sicer priigrali nekaj priložnosti, a je mreža gostov v 2.polčasu obmirovala.

Čestitke naši ekipi in strokovnemu štabu za zmago in nove 3 točke na prvenstveni lestvici 2.SNL.

Vsi za ŠAMPIONE iz Doba!

NK ROLTEK DOB : NK RUDAR VELENJE 3 : 1 (3 : 1) FT

⚽Petrovič (4′), Šipek(24′-11m), Račič (29′)  ;  Jovanovič(13′)

Sodniki: Perič Dragoslav (glavni sodnik)
Skok Aleš (1. pomočnik)
Burjan Aleksander (2. pomočnik)
Delegat NZS: Tkalčič Silvester

 

??Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob

Žiga Avbelj(levo) je proti Rudarju prikazal eno boljših nogometnih predstav. Bravo Žiga!