5.krog II.SNL : DOBLJANI V PREMIERNEM NASTOPU PROTI GORIČANOM IZTRŽILI TOČKO, ND GORICA : NK ROLTEK DOB 3:3!

Naša članska ekipa NK Roltek Dob je v 5.krogu II.SNL gostovala pri lanskoletnemu prvoligašu ND Gorica in v dramatični končnici tekme iztržila točk, tekma pa se je končala s 3:3.

? Fb NG

Dobljani, ki jih ob odsotnosti trenerja Toševskega vodil njegov pomočnik Žan Cerar, so premierno srečanje proti Goričanom na Mestnem stadionu v Ajdovščini(zaradi prenove stadiona v Novi Gorici) pričeli na najboljši možen način, saj je Erwin Tiganj mrežo domačih prvič zatresel že v 10.minuti tekme, drugič pa v 33.minuti, “Modri” iz Doba pa so ob polčasu v slačilnico odšli z lepo prednostjo dveh golov, 0:2.

A Goričani so se po “šoku” v 1.polčasu, v nadaljevanju bolj zbrali, ter v 2.polčasu ekspresno znižali rezultat na 1:2, ko je gol v 46.minuti tekme dosegel Lamin Colley.

Dobljani so si po znižanju preko odličnih napadalcev, Denisa Petroviča in Erwina Tignja, priigrali dve izjemni priložnosti za povišanje rezultata, a je ostalo le pri priložnostih. Goričani so nato povečali pritisk na obrambo Dobljanov, ki je žal klonila še dvakrat in sicer v 59.minuti ter v 86.minuti, obakrat pa se je med strelce vpisal Bede Amarachi Osuji. 

Ko je že kazalo, da bodo Dobljani v premiernem dvoboju z Goričani domov odšli sklonjenih glav, pa je “udaril” naš mladi super napadalec Dino Zenkovič in v 90.minuti utišal domače navijače ter postavil končni rezultat tekme 3:3, ekipi pa sta si tako v 1.medsebojnem srečanju nasploh razdelili točki.

Rezultat  bi bil lahko zagotovo drugačen in v prid Goričanov, a se je kar nekajkrat z izjemnimi obrambami spet izkazal super vratar “Modrih” iz Doba- Matic Čretnik.

Čestitke Dobljanom za srčno borbo in odlično nogometno predstavo ter pomočniku trenerja Žanu Cerarju za osvojeno točko na težkem gostovanju proti ND Gorica v Ajdovščini.

#VsiZaŠAMPIONEizDoba!

5.krog #2SNL:
ND Gorica : NK ROLTEK DOB 3:3(0:2)FT
Colley(46′), Osuji(59′ 86′) , Tiganj(10′, 33′), Zenkovič(90′)