5. MNZ / 2. kolo : 2 zmaga

Boljši naslov članka bi bil : TEKMA VREDNA OGLEDA. Danes se je v Mengšu na igrišču Pod Gobavico igrala tekma 5. MNZ lige 2. kola med ekipama Laby-s Mengo 28 : Roltek Dob B. Kljub temu, da je bila to tekma 5. MNZ lige je privabila ogromno število obiskovalcev, katerih se ne bi sramovali niti na marsikateri tekmi 1. oziroma 2. nogometne lige. Vreme je bilo spremenljivo, od mavrice na začetku, pršenja dežja v prvem delu tekme do sonca na koncu.

Na nasprotnih straneh sta si stali popolnoma različni ekipi. Domača ekipa, ki je vodila v letih in izkušnjah, sestavljena iz znanih imen slovenskega nogometa kot so Karapetrovič, Varga, Topič, Filipovič in drugih. Na drugi strani pa naša ekipa Roltek Doba B z nogometaši, ki so še leto ali dve nazaj igrali v mladinskem pogonu in posamezniki, ki so pred leti že izkusili višje lige slovenskega nogometa- kapetan Matjaž Gasior, Gasior Aljaž in Lovro Capuder.

Tekma se je pričela ob 17.oo uri. Nobeno izmed moštev si v prvih minutah ni priigralo kakršno koli prednost. Ekipa Roltek Doba je stavila na hitrost, domača ekipa Laby-s Mengo na izkušenost. V 9. minuti je sodnik prisodil prosti strel za domačo ekipo na oddaljenosti okoli 19 metrov od gola. Prosti strel je mojstrsko izvedel Velimir Varga in povedel domačo ekipa v vodstvo z 1 : 0. Naša ekipa NK Roltek Doba se je hitro odzvala na zaostanek, igra je postala hitrejša in s tem bolj všečna za gledalce. Napadanje in nepopustljivost na sredini igrišča se je obrestoval na izteku prvega polčasa, ko je Žiga Avbelj z lepim prodorom izenačil na 1 : 1. Drugi polčas je domača ekipa Laby-s Mango 28 začela z “jurišem”, ki so ga naši igralci z našim vratarjem, v zadnji vrsti, uspešno odbili. Sledil je hiter protinapad z zaključnim strelom v mrežo za hrbtom domačega vratarja Lukata Brumca. Strelec Tomaž Čebulj v 48 minuti za rezultat 1 : 2. Sledile so minute, ki bi lahko z boljšo realizacijo pripadale napi ekipi. Ko smo že vsi pričakovali, da bodo nasprotni ekipi pojenjale moči in se bo igral umirila, se je tekma prenesla na našo polovico. Trener Laby-s Mengo 28 Ante Bratič je z menjavami pohitril igro in preprečeval protinapade naši ekipi. Naš trener Dušan Smolnikar je odgovoril na menjave v nasprotnikovi ekipi in v obrambo dodal novo “moč”. Z boljšo realizacijo naše ekipe, bi lahko tekmo mirno pripeljali do konca in do novih točk. Zadnje minute zanimive tekme so se odvijali predvsem pred našim golom, kajti nasprotna ekipa je s preskok igro lansirala žogo v naš 16 metrski prostor, kjer pa je danes “vladal” naš vratar Tadej Avsec.

Domača ekipa:
Tadej AVSEC (vratar), Matej KOTNIK, Gašper VOLČINI, Jure MOČNIK, Klemen NEMANIČ, Kristjan JEMEC KOCJAN, Tomaž ČEBULJ, David ZAGORAC, Mark KERN, Žiga AVBELJ in Matjaž GASIOR (kapetan ekipe).
Na rezervni klopi: Lovro POGAČAR CAPUDER, Tomaž PUSTOTNIK, Aljaž GASIOR , Matej RAVNIKAR in Matej JURIŠIČ.

Ekipo je vodil Dušan SMOLNIKAR, pri tem mu je pomagal Janez AVSEC.

Končni rezultat Laby-s Mengo 28 : Roltek Dob B – 1 : 2    ( 1 : 1 )

Foto reportaža by jANEZaVSEc na povezavi: 2 kolo / 5 MNZ liga

Zapisnik tekme: 5. MNZ liga / 2. kolo

VSI ZA ŠAMPIONE Z DOBA!!