4.KROG II.SNL-ZASLUŽILI SMO SI ZMAGO,GARALI, AMPAK PROTI… NK ROLTEK DOB : NK BRDA 1:1

TOČKA JE VELIKA KOT ZMAGA, DOBLJANI VEČINO TEKME ODIGRALI Z 2 IGRALCEMA MANJ, NEUSKLAJEN SODNIŠKI TROJČEK NA ČELU Z BOJANOM TKALČIČEM SPREJEL PRECEJ SPORNIH ODLOČITEV

4.KROG II.SNL :
NK ROLTEK DOB : NK BRDA 1:1(1:0)FT
Erwin Tiganj(2′) ; Rok Bužinel(58′-11m)
Sodniki: Tkalčič Bojan (glavni sodnik)
Sužnik Jure (1. pomočnik)
Mežnar Matic (2. pomočnik)
Delegat #NZS: Hafner Marko

Foto: Lado Vavpetič

 
Minuli krog je v Športnem parku Dob pri Domžalah postregel z dvobojem ekip, ki vedno prikažeta trd boj za vsako žogo in dinamično igro.
Dobljani so namreč doma gostili “Brice” iz NK BRDA ter z njimi remizirali 1:1.
Z “Modre” iz Doba je zadel Erwin Tiganj, pri gostih pa se je med strelce vpisal Rok Bužinel.
Tekma se je za Dobljane sicer začela odlično, saj je Erwin Tiganj že v 2.minuti tekme zatresel mrežo gostov ter popeljal “Modre” v vodstvo z 1:0.
A nadaljevanje 1.polčasa žal ni bilo več po meri Dobljanov, saj je sledil praktično popoln šok. Glavni sodnik srečanja Bojan Tkalčič je v 35.minuti tekme namreč zaradi prekrška izključil Dina Suljeviča, pokazana pot v slačilnico Dinu in rdeči karton pa sta bila ključna dejavnika za spremembo poteka srečanja.
Dobljani so v nadaljevanju kljub igralcu manj prikazali dober nogomet in uspeli do polčasa minimalno prednost tudi ohraniti.
v 2.polčasu so gostje povečali pritisk na domača vrata, a jim je uspelo rezultat izenačiti šele z “sodniško pomočjo” glavnega sodnika Tkalčiča, ki je v 56.minuti dosodil 11-metrovko v korist Bricev, nato pa Tadeju Remsu pokazal še 2 rumena kartona in posledično rdečega kartona ter ga predčasno poslal pod prho.
Zaradi protestiranja zoper nerazumne odločitve je predčasno v slačilnico glavni sodnih srečanja Tkalčič poslal tudi Nenada Toševskega, glavnega stratega Dobljanov.
“Podarjeno” najstrožjo kazen je uspešno izvedel Rok Bužinel ter v 58.minuti rezultat izenačil na 1:1.
Dobljani so kljub 2 nogometašema manj na travnati površini še vedno kazali veliko željo po zmagi in bi si jo tudi zaslužili, saj so si v zadnjem delu tekme priigrali nekaj odličnih priložnosti, a je mreža gostov do konca tekme obmirovala.
Čestitke Dobljanom za osvojeno točko, saj so danes v borbi z dvema(2) nasprotnikoma in dvema prehitro izključenima nogometašema dokazali, da se kljub nepoštenim dejavnikov sodniške organizacije v Dobu igra odličen nogomet.
#VsiZaŠAMPIONEizDoba

Foto: Lado Vavpetič