Člani: SPOMLADANSKI DEL PRVENSTVA 2. SNL JE TU – “MODRI” IZ DOBA JUTRI ODHAJAJO NA GOSTOVANJE V BELTINCE- ZA “ŽUTE” BO DEBITIRAL NAŠ NEKDANJI NOGOMETAŠ ALAN HOČEVAR! DOBLJANI IZPOLNILI “KVOTO MINUTAŽE” PRI VKLJUČEVANJU NOGOMETAŠEV DO 21 LET!

Foto: J.A., NK Roltek Dob

Za našo člansko ekipo NK Roltek DOB se jutri pričenja nadaljevanje prvenstva v 2. SNL in sicer ob 15.uri, ko se bodo v Športnem parku Beltinci pomerili z domačo ekipo ND Beltinci.

Foto: G.H., NK Roltek Dob
_____________________________________________

18.KROG #2SNL:
NK BELTINCI : NK ROLTEK DOB (jutri ob 15.uri)
Sodniki:
Lackovič Marko (glavni sodnik),
Benc Uroš (1. pomočnik), Horvat Denis (2. pomočnik)
Delegat Nogometna zveza Slovenije : Drvarič Marjan
___________________________________________
Jutrišnji 18.krog v 2.SNL, bo prav poseben tudi za našega nekdanjega nogometaša, namreč Alan Hočevar, naš nekdanji branilec bo jutri debitiral prav proti svojim nekdanjim soigralcem in pred uvodno tekmo spomladanskega dela prvenstva je simpatični “Hoči” povedal: “V Dobu sem se počutil odlično, od predsednika Bojana do trenerskega štaba in igralcev gojim posebne občutke, tako da bo dodaten naboj vsekakor prisoten.”

Foto: Lado Vavpetič                                   Foto: ND Beltinci
Ekipi sta se med seboj doslej pomerili le enkrat in to prav v letošnji sezoni ter si v 3.krogu v Športnem parku Dob razdelili točki, saj se je prvo medsebojno srečanje končalo z rezultatom 2:2. Za Dobljane sta takrat v polno zadela Gaber Petric in Matic Mlakar, za “Žute” pa Žiga Šumak in Jernej Trstenjak.
Trener Dobljanov Nenad Toševski in obilico dela s sestavljanjem ekipe za jutrišnjo tekmo, saj nekatere naše nogometaše pestijo poškodbe, nič lepše pa ni pri jutrišnjih gostiteljih, saj domači trener Zlatko Gabor zaradi kaznovanosti ne bo mogel računati na Nina Bertalaniča, Žiga Šumak in Jan Hartman pa imata težave s poškodbami. Zagotovo pa se bo pri domači ekipi poznala odsotnost prvih strelcev, Trstenjaka in Ciglariča, saj sta omenjena nogometaše že zapustila klub.
_____________________________________________________________________________________________________________________
Lahko pa v ekipi “Modrih” iz Doba trener Toševski računa na svežo energijo mladih nogometašev do 21 let, nenazadnje jih zelo pogosto vključuje v tekme in le-te tudi začenjajo, to dokazuje tudi uradna lestvica 2. SNL.
EKIPA NK Roltek DOB tako pri vključevanju mladih igralcev v povprečju odigranih minut na tekmo, ZASEDA VISOKO 2.MESTO, to pa pomeni, da je naša ekipa že izpolnila predpisano število odigranih minut mladih nogometašev, ki v sezoni 2018/2019 ne bodo presegli starosti igralcev do U 21.
Izvršni odbor #NZS je namreč sprejel sklep, da finančno nagradi vse tiste klube 2. SNL in tudi Prva liga Telekom Slovenije, ki bodo dosegli že omenjeno predpisano “kvoto”
Znani so rezultati jesenskega dela prvenstva in seveda objavljamo zanimivo lestvico!

Vir: NZS
_________________________________________________________________________________________________________________________
Za obe ekipi je sicer naporno pripravljalno obdobje, ki prav nič ne spominja na “zimski počitek”, saj so naši nogometaši poleg udeležbe na zimskih pripravah v hrvaškem Medulinu odigrali kar 12. pripravljalnih tekem.
V zadnji so s 4:1 klonili proti sosedom iz NK Radomlje, pred tem pa so se pomerili še z FK Grafičar Beograd( poraz 1:2), NK Domžale( poraz 0:1), NK Rijeka(poraz 6:0) ,               Wolfsberger AC-B team( zmaga 2:1), u-19 NK Maribor(poraz 3:2), NK Krško(poraz 4:0), NK Ivančna Gorica( zmaga 0:3), ND Gorica(poraz 3:2),
NK Rudar Velenje(poraz 7:0), NK Brinje Grosuplje (zmaga 1:6) in NK Triglav Kranj(poraz 1:0).

Beltinčani so se na pripravah pomerili z ŠNK Bakovci(zmaga 4:1), NK Turnišče(zmaga 0:2) in NK Mura(poraz 5:1). Odigrali so še tekme z NK Celje, NK Drava Dakinda Ptuj, NK Aluminij, NK Serdica Kleparstvo Šinko in NK ROGAŠKA.

NK Roltek DOB zaseda visoko peto mesto in je s šestimi točkami zaostanka za vodilnimi NK Radomlje še vedno v boju za naslov prvaka, ND Beltinci pa trenutno zasedajo 9.mesto in za našo ekipo zaostajajo 10.točk.

Jutri torej gremo v Beltince po nove 3 točke, Gremo Dobljani, na zmago!!!
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!

Foto: arhiv NK Roltek Dob/NK Beltinci/ Lado Vavpetič

#2SNL Nogometna zveza Slovenije
Trojane, gostišče s tradicijo Roltek Veterani NK Dob NLB
NLB Vita, življenjska zavarovalnica Domžalsko-kamniške Novice domžalec.si Pomurec.com Športni Dnevnik Ekipa SNPortal.si Portal-os.si Nogomania #Nogomet #football