NOGOMETNA ZGODBA »MODRIH« IZ DOBA 2020

Poškodbe, bolezni in prekinitev sezone so najhujše nočne more vsakega športnika in športnice – In pri nogometaših NK Roltek Dob ni nič drugače, a na svoji poti vztrajamo in se ne predajamo! Skupaj močnejši!

Članska ekipa NK Roltek Dob

 Leto, ki se počasi izteka, je tudi v našem Športnem društvu ŠD Dob in Nogometnem klubu NK Roltek Dob povzročilo nekaj, česar si nismo predstavljali niti »v najhujših nočnih morah«, to pa je seveda prekinitev vseh tekmovalnih aktivnosti za »nedoločen čas«, za katere srčno upamo, da se bodo nadaljevale spomladi.

V sodelovanju z NZS so tudi naša klubska uprava in strokovni štabi posameznih selekcij v sodelovanju z zdravstveno stroko takoj ob prekinitvi pripravili programe in navodila individualnih za varno treniranje. Ta navodila so poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom.

A vse aktivnosti le niso prekinjene. Številne investicije v Športni park Dob se že izvajajo, glavna je popolna prenova športnega objekta z garderobami in pisarnami, sledila bo popolna energetska sanacija stavbe, seveda zaradi izjemnega finančnega vložka tu ne gre pozabiti sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije, s sponzorji (Gostinsko podjetje Trojane, Roltek d.o.o., Dob pri Domžalah) in Občino Domžale ter Krajevno skupnostjo Dob. Aktivno poteka tudi izdelava projektne dokumentacije za izgradnjo novega igrišča z umetno travo, ki je izrednega pomena, saj se številu nogometašev vsako leto povečuje.

 

Letošnje poletje pa je je bilo zanimivo tudi na kadrovskem področju strokovnega štaba naše članske ekipe NK Roltek Dob, saj je izkušeni Dejan Djuranovič ob koncu minule sezone prevzel trenerski stolček “rumene družine” iz soseščine, prvoligaša NK Domžale, uprava NK Roltek Dob, na čelu s predsednikom Bojanom Gasiorjem, pa je k sodelovanju povabila 46-letnega Celjana Simona Sešlarja, prav tako izkušenega nekdanjega slovenskega reprezentanta in nekdanjega nogometaša slovenskih prvoligašev NK Celje ter NK Maribor , za katera je v 1.SNL odigral kar 404 tekme in zabil 37 golov. Člansko nogometno kariero Simon Sešlar je zaključil v Šentjurju.

Simon Sešlar, trener članske ekipe NK Roltek Dob

Med leti 1997 in 2005 je bil tudi član slovenske nogometne reprezentance, za katero je zbral 19.nastopov. V svoji karieri je Sešlar nastopal tudi v tujini in sicer za nemški SSV Ulm 1846, belgijski Lierse, izraelski Hapoel Shabab Nazaret, ciprski AEL Limassol FC in avstrijski TSV Hartberg.

Sešlar se je dobro znašel tudi v trenerskih vodah in je v minuli sezoni vodil NK Brežice 1919, pred tem pa še ND Dravinja, NK Aluminij ter NK Drava Ptuj.

Se je pa strokovni štab članske ekipe NK Roltek Dob okrepil tudi s trenerjem vratarjev, le-te bodo odslej trenirali pod taktirko 36-letnega Dejana Miliča, nekdanjega trenerja vratarjev v Domžalah, pred tem pa tudi vratarja in kapetana NK Domžale.

Strokovni štab članske ekipe »Modrih« iz Doba sicer šteje 6 članov, v njem pa delujejo še pomočnik trenerja, Žan Cerar, Janez Avsec (tehnični vodja), Marko Aupič (fizioterapevt) in Branko Cerar (ekonom in vodja varnosti).

 Trenerski štab članske ekipe NK Roltek Dob

Če so lansko sezono 2019/2020 naši člani zaključili na 9.mestu, so v letošnjem jesenskem delu prvenstva spisali veliko uspešnejšo zgodbo, saj so po polovici prvenstva uvrščeni na odlično 3.mesto.

Prvenstvo se bo nadaljevalo po zimskem premoru in sicer  7.marca 2021.

 Veteranska ekipa NK Roltek Dob  2020-2021

»Najmodrejši« iz Doba, Veterani NK Roltek Dob, ki nastopajo v Veteranski ligi Mnz Ljubljana je, kot smo že nekoč zapisali, ekipa, ki s pravim srcem »modrega leva«, saj se vedno srčno bori za sam vrh lestvice, trenutno pa se po polovici sezone nahajajo na odličnem 2.mestu prvenstvene lestvice Veteranske lige Domžale-Kamnik.

Pomembna vzpodbuda pa je tudi s tribun. Tudi mi imamo svojo navijaško skupino in je trdna, kot hrast, zato ima tudi ime »Trdi Hrasti«, zmage »Modrih« iz Doba pa najraje proslavijo kar v klubskem baru »Obala«.

 

Leto 2020  se tako bliža h koncu in bilo je zmagovito,

 

Bojan Gasior, predsednik Športnega društva Dob, je s prikazanim zadovoljen, se pa zaveda da brez sinergije kluba in lokalne skupnosti ter sponzorjev vsega tega ne bi bilo: » Odlično sodelujemo z lokalno skupnostjo, vesel sem, da znamo Dobljani stopiti skupaj takrat, ko je to potrebno. V našem nogometnem klubu se zavedamo, da smo pomemben člen pri razvoju naših otrok in mladine, a to prinaša ne le uspehe, pač pa tudi odgovornost.

Razočaranje med našimi mladimi upi zagotovo veliko, a jih seveda vzpodbujamo, da še naprej nadaljujejo z samostojnimi treningi, klubski treningi pa se bodo nadaljevali takoj, ko bodo zagotovljeni vsi pogoji za varno treniranje brez kakršnekoli grožnje po morebitni virusni okužbi.«, v zaključku še doda predsednik Gasior.

 

»Športno društvo Dob in Nogometni klub NK Roltek Dob ter vodstvo na čelu s predsednikom društva, Bojanom Gasiorjem ter klubskim direktorjem, Marjanom Cerarjem, želi vsem, da ostanete zdravi!«

Naj bo srečno, zdravo in zmagovito tudi leto 2021, naše in Vaše!

 

                        Vsi za šampione iz Doba!

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani  www.nkdob.si in na naših uradnih družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter @NkRoltekDob.

 

Gregor Horvatič

Stiki z javnostjo NK Roltek Dob