POŠKODBE, BOLEZNI IN PREKINITEV SEZONE SO NAJHUJŠE MORE VSAKEGA ŠPORTNIKA IN ŠPORTNICE – IN PRI NOGOMETAŠIH NK ROLTEK DOB NI NIČ DRUGAČE!

Minuli mesec je po celem svetu zaznamoval zloglasni virus, ki ni korenito posegel le v naše vsakdanje življenje, delo, ustvarjanje, navade in razvade, pač pa tudi v naše športno življenje. Pravzaprav ni posegel le korenito, temveč ga je praktično obrnil na glavo do te mere, da smo vsi skupaj morali globoko zajeti sapo ter dodobra premisliti, kako se bomo odzvali na nastalo situacijo, kar seveda ni enostavno, saj ni vse odvisno od nas samih, temveč se je potrebno prilagoditi tudi ostalim ter s skupnimi močmi najti rešitev.

#PRESS: V NOVI ŠTEVILKI SLAMNIKA SI LAHKO PREBERETE PRISPEVEK O NOGOMETU IN ČASI, KI JE LE-TEGA OBRNI NA GLAVO!
Kako so se z nadlogo, ki nosi ime #corona, spoprijeli NK Roltek DOB,                                   NK Radomlje in NK Domžale.

Podobno, kot vsa ostala društva, je tudi Športno društvo Dob(ŠD Dob), katerega del je seveda tudi nogometni klub NK Roltek DOB, že prva opozorila o nevarnem širjenju virusa vzelo sila resno in v prvi polovici letošnjega marca do nadaljnjega prekinilo vse aktivnosti vseh nogometnih selekcij in športnih sekcij ter zaprlo za uporabo vse športne objekte in ostalo infrastrukturo v lasti kluba. Prav tako so bila do nadaljnjega prekinjena vsa tekmovanja, ki potekajo pod okriljem Nogometna zveza Slovenije in Medobčinska nogomentna zveza Ljubljana . Vse skupaj je seveda potekalo v dogovoru z že omenjenima krovnima nogometnima organizacijama, kateri sta tudi že sprejeli odločitev, da je letošnja sezona za otroške in mladinske selekcije končana. Zavedamo se , da je razočaranje med našimi mladimi upi zagotovo veliko, a jih seveda vzpodbujamo, da še naprej nadaljujejo z samostojnimi treningi, klubski treningi pa se bodo nadaljevali takoj, ko bodo zagotovljeni vsi pogoji za varno treniranje brez kakršnekoli grožnje po morebitni virusni okužbi.
Vse otroške nogometne selekcije imajo na voljo tudi napotke za treninge v številnih video predstavitvah, ki so tudi objavljene na spletni strani #NZS. Prav tako je video trening pripravil strokovni štab skupne otroške nogometne šole
NŠ Dob Domžale, v kateri tudi aktivno sodelujejo naši trenerji Aleš Breznik, Marcel Breznik in Rado Rihtar, vse skupaj pa koordinira Žan Cerar,sicer tudi trener nogometne selekcije starejših dečkov u15 NK Roltek Dob in pomočnik trenerja članske ekipe NK Roltek Dob.                                         V enakem trenažnem procesu delujejo tudi naši kadeti in mladinci nogometnih selekcij u17 in u19 NK Roltek Dob, ki jih vodita Nedo Miletič in Denis Mešanovič.   

Strokovni štab članske ekipe, ki ga od 1.1.2020 vodi trener Dejan Djuranovič pri tem pa mu pomaga Žan Cerar, kljub temu, da se je zaradi »corone« vse obrnilo na glavo« optimistično zre v prihodnost in verjame, da bomo skupaj kmalu prebrodili tudi to krizno obdobje ter seveda dokončati prvenstvo v tekmovalnem in zmagovalnem ritmu. Nenazadnje je bil sam vstop v spomladanski del prvenstva zmagovit, saj so »Modri« iz Doba z 2:0 ugnali ND Gorica, kar je še dodaten motiv za nadaljevanje prvenstva. Seveda pa ni vse odvisno nogometašev, strokovnega štaba in klubske uprave, ki jo vodi predsednik Bojan Gasior, pač pa tudi od krovne nogometne organizacije, ki bo odločila o tem, ali se bo prvenstvo nadaljevalo ali ne. V kolikor bodo razmere v Sloveniji dovoljevale, da vlada omili oziroma sprosti ukrepe, bi se lahko državno prvenstvo 2. SNL, v kateri nastopa tudi naša članska ekipa NK Roltek Dob, nadaljevalo predvidoma konec maja. V kolikor bo do sprostitve omejitev treniranja prišlo, bodo naši nogometaši trenirali v manjših, ločenih skupinah.
Vsi, ki smo vsakodnevno vpleteni v nogometno dogajanje, nas vse te omejitve in prepovedi ter predčasni zaključki sezon žalostijo, a ga seveda sprejemamo z razumevanjem,saj je poglavitnega pomena zaščita zdravja nogometašev in vseh akterjev nogometnih tekem in treningov.
V sodelovanju z #NZS so tudi naša klubska uprava in strokovni štabi posameznih selekcij v sodelovanju z zdravstveno stroko takoj ob prekinitvi pripravili programe in navodila individualnih za varno treniranje. Ta navodila so poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom.
Posebnih preverjanj individualnih treningov strokovni štabi posameznih selekcij ne izvajajo, se pa bo izvaja ti. video-analiza treninga posameznega nogometaša, preko katere tudi nogometaš dobi dodatne napotke za morebitne popravke, seveda je vse to pogojeno s tem, da ima le-ta nogometaš seveda možnost sam svoj trening tudi posneti. Ko bodo sproščene omejitve glede skupnih treningov, kar pričakujemo že v prihodnjem mesecu, bodo narejene podrobnejše analize. V tem času preverjajo svojo psiho-fizično pripravljenost nogometaši sami z osnovnimi metodami, kot so tehtanje, individualni trening. Ker imajo naši nogometaši športno srce, vemo, da so in bodo še naprej dovolj samo-disciplinirani za ohranjanje svoje kondicije.
Kljub temu, da smo v našem športnem društvu in nogometnem klubu »večni optimisti«, žal ne moremo mimo dejstva, da nam neprijetni dogodki, kot je že omenjeni virus »corona«, pustijo ne le grenak okus pač pa tudi grenke finančne posledice, s katerimi se bomo morali v največjem deležu soočiti sami. Seveda ne zanemarjamo ob tem dejstva, da nam vedno ob izrednih dogodkih priskoči na pomoč naša Krajevna skupnost Dob pri Domžalah in Občina Domžale ter naši dolgoletni sponzorji, generalni pokrovitelj Gostinsko podjetje Trojane – Trojane, gostišče s tradicijo , podjetje Roltek d.o.o., Dob pri Domžalah in v zadnjih dveh sezonah tudi naš sponzor naše otroške in mladinske nogometne šole, NLB – Nova Ljubljanska banka, d.d., s katerim sodelujemo pri projektu »#Športmladih«.
Zahvala tudi našim “medijskim sponzorjem” domžalec.siSlamnik – glasilo Občine DomžaleDomžalsko-kamniške NovicePortal-os.si2. SNL., SNPortal.siŠportni Dnevnik EkipaNogomaniaOddaja GolavtOfsajdSiol.net Sportal.
Hvala vsem, ki nam stojite ob strani v teh zelo neprijetnih trenutkih!
Kot lahko skupaj zapišemo, nam bo kljub večnemu optimizmu še vedno ostalo nekaj odprtih vprašanj, na katere pa hip še ne moremo najti odgovora. Tu gre seveda predvsem za naše občutke do takšnih zahrbtnih bolezni in virusnih obolenj, kar pa je v precejšnji meri tudi odvisno od vsakega posameznika za sebe, zato si lahko le želimo, da bo virus corona ostal le še grenak spomin, naše življenje pa naj bo točno takšno, kot je bilo pred to nadlogo.
Športno društvo Dob in nogometni klub NK Roltek DOBVeterani NK Dob, ter vodstvo na čelu s predsednikom društva, Bojanom Gasiorjem ter klubskim direktorjem ter vodjem nogometne šole, Marjanom Cerarjem, želi vsem, da ostanete zdravi!

Vsi za Šampione iz Doba!