Tekma, ki jo je najbolje čim prej pozabiti

V napovedniku tekme Roltek Dob proti Dravinji Kostroj  smo zapisali, da gostov kljub njihovemu slovesu iz 2. SNL, ni za podcenjevati.

Mlada ekipa NK Dravinja Kostroj, katere trener je nekdanji reprezentant Simon Sešlej, naši izbrani vrsti NK Roltek Doba ni nikoli ustrezala. Tradicija se je nadaljevala tudi na današnji tekmi.

V prvem polčasu so pobudo prevzeli gostje , vendar jih je domača vrsta kmalu “umirila” s strelom na gol v 7 minuti. V vratih se je izkazal mladi golman gostov Jaka Dabanovič. V prvem polčasu je imel kar nekaj dela, vendar je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno vse do 52 minute, ko je z glavo napad zaključil Jan Češnjevar. Domači se vodstva niso veselili prav dolgo, kajti za izenačitev je v 65 minuti zadel Tadej Gaber. Rezultat je “zdržal” do 81 minute, ko je edini strelec domačih, Jan Češnjevar, v kazenskem prostoru naredil prekršek za najstrožjo kazen, katerega je uspešno izvedel Urban Čander. Za končni rezultat 1: 3 pa je v 88 minuti zadel Rok Kidrič.

Ponovno se je izkazalo “pravilo”, če gola ne daš – gol dobiš. Kajti domači nogometaši so imeli v prvem polčasu, kar 4 možnosti, ki jih niso izkoristili.

Žoga je pač okrogla.