Simon SEŠLAR – novi trener članske ekipe NK Roltek Doba

 

Člansko ekipo “modrih roletarjev” iz Doba je danes prevzel v trenerske vajeti Simon SEŠLAR.

Sešlar je večji del igralske kariere odigral v slovenski ligi za kluba Celje in Maribor. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 404 prvenstvenih tekem in dosegel 37 golov.

Kot igralec CMC Publikuma je na uradni otvoritveni tekmi stadiona v ŠP Golovec, ki od leta 2005 nosi ime Z´dežele, dosegel prvi gol na novem stadionu proti ekipi Ljubljana. V sezoni 1999/2000 je z Mariborom igral ligo prvakov.

Igral je na položaju vezista v slovenski (CMC Publikum/NK Celje, NK Maribor, NK Šentjur), nemški (SSV Ulm 1846), belgijski (Lierse SK), izraelski (H.Nazareth Illit), ciprski (AEL Limassol) in avstrijski ligi (TSV Hartberg).

Za slovensko izbrano vrsto je od leta 1997 do 2005 zbral 19 nastopov.

Po končani igralski karieri, ki jo je sklenil v matičnem klubu, NK Šentjur, leta 2009, je bil eno leto športni direktor pri ljubljanski Olimpiji. V tem času je iz kluba k Benfiki iz Lizbone prestopil Jan Oblak. S trenersko kariero je pričel leta 2014 v Slovenskih Konjicah kot glavni trener tedanjega drugoligaša ND Dravinja. Sledil je NK Aluminij iz Kidričevega (2015 in 2016), nato dve igralni sezoni Drava Ptuj. V letu 2019 je prevzel vlogo pomočnika trenerja v NK Nafta. Lansko igralno sezono, ki jo je v pomladanskem delu zaznamovala pandemija, je bil glavni trener NK Brežic 1919.