SNL-ZAHOD: KAPETANOVA 407-A TEKMA, ZADNJA SEZONE IN KARIERE – HVALA KLEMEN KUNSTELJ!

25.maj je pri tistih, ki s(m)o prestopili 40 let in več, vsako leto zagotovo še vedno zapisan, kot “Dan mladosti” in ima posebno mesto v naših srcih, za člansko ekipo NK Roltek DOB, ki jo je s svojim strokovnim štabom do naslova Prvaka 3.SNL-zahod že nekaj krogov pred koncem letošnje sezone popeljal trener Darko Birjukov pa bo jutrišnji 25.maj 2024 zapisan z zlatimi črkami, zaradi vsaj dveh, če ne že treh izjemnih mejnikov, oz. dosežkov.Na nogometnem sporedu je sicer 26.krog 3.SNL-zahod, ki je tudi zadnji in “Modri” iz Doba doma ob 16.30 gostijo NK Vrhnika, a imamo ves čas občutek, da se je tekma znašla v “senci” dveh osrednjih slovesnih dogodkov.

Prvi bo, po zadnjem sodnikovem, pisku, zagotovo podelitev lovorike in sprejem čestitk za popolno sezono NK Roltek DOB ter osvojitev NASLOVA PRVAKA 3.LIGE-ZAHOD 2023-2024, drugi pa izkaz časti Klemnu Kunstlju, dolgoletnemu kapetanu naše članske ekipe NK Roltek DOB, ki bo jutri odigral svojo zadnjo tekmo kariere, svojo 407 TEKMO V VSEH TEKMOVANJIH ZA NK ROLTEK DOB!

Danes, 42-letni Domžalčan, je svojo izjemno nogometno kariero pričel v NK Domžale(z Darkom Birjukovim sta bila soigralca), takrat še, kot NK BS Tehnik, za katerega je tudi zbral 20.nastopov v Prva liga Telemach, 18.nastopov v 2.SNL in 1.nastop v Pokalu Slovenije, a pot ga je nato vodila v Dob, kjer se je že v prvi tekmi, 18.avgusta 2001 proti NK Britof takratne 3.lige-center vpisal v med strelce in sicer v 66.minuti tekme. Gol za goste je v 83.minuti dosegel Brane Pavlin.Prvič v 2. SNL pa je za “Modre” iz Doba zaigral v sezoni 2010/2011, natančneje 8.avgusta 2010, ko so v 1.krogu 2. SNL Dobljani gostovali pri NK Aluminij in v Kidričevem zavoljo remija 1 : 1 iztržili točko. Prvi gol za NK Roltek DOB v 2.SNL je Klemen Kunstelj dosegel v 4.krogu, ko so Dobljani doma gostili NK Interblock Ljubljana. Gol je Ljubljančanom zabil v 51.minuti za znižanje na 1 : 2, a to žal ni bilo dovolj, saj so gostje takrat vknjižili zmago z 2 : 3.

Prav sezona, ki je sledila, je bila takrat izredno zanimiva in uspešna, še posebej v takratnem pokalnem tekmovanju HERVIS POKAL SLOVENIJE 10/11, saj so Dobljani pod vodstvom trenerja Asada Aliloviča izpadli v 1/8 finala proti NK Maribor šele po streljanju 11-m. Prav na tej tekmi se je z super strelom na gol izkazal kapetan Klemen Kunstelj, ki je “pometel pajčevino” gostujoče mreže ter v 32.minuti tekme popeljal NK Roltek DOB v vodstvo! Gostje, ki jih je vodil trener Darko Milanič so uspeli v 79.minuti rezultat izenačiti, ko je bil uspešen Dalibor Volaš, nato pa, kot že zgoraj zapisano, po streljanju z bele točke tudi zmagati s 5 : 6! Posnetek izjemnega gola si lahko ogledate tudi na spletnem kanalu Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=tJbFCVqMpiE

Klemenu Kunstlju, Kapetanu članske ekipe NK Roltek DOB je za 200-ti nastop v 2. SNL (sezona 2017/2018)podelil Marjan Cerar, direktor kluba NK Roltek DOB in vodja MNŠ NK Roltek Dob.

Prav ta sezona je bila odlična podlaga za vse, ki so sledile, do tistih najuspešnejših sezon 2011/2012(2.mesto-trener Jernej Javornik), 2012/2013(2.mesto), 2013/2014(1.mesto) in 2015/2016, ki so jih Dobljani in njihov kapetan Kunstelj pod vodstvom trenerja Damijan Romiha kronali z NASLOVOM PRVAKA 2.SNL ter osvojitvijo POKALA MNZ LJUBLJANA 2015/2016, ko so z 1 : 3 ugnali “večne rivale” NK Radomlje! Tako Klemen, kakor vsi mi kar malce pogrešamo derbi, ki je med ljubitelji nogometa poznan tudi, kot “Vas classico”, a bo le-ta za zdaj še nekaj časa v arhivih, saj “Mlinarji” še naprej uspešno držijo pozicijo v Prva liga Telemach.

Prvaki 2.SNL 2013/2014: Kapetan Klemen Kunstelj, napadalec Marko Lunder in vratar Albin Vezirovič

Klemen Kunstelj sicer neprekinjeno nastopa za NK Roltek DOB od sezone 2004/2005.

Jutri je torej dan kapetanovega slovesa od “dobske nogometne svete trave”, a ker vemo, da se bo naš dolgoletni kapetan Klemen Kunstelj vedno rad vračal domov, bo tudi dan veselja, saj nam je naš izjemni kapetan Klemen Kunstelj podaril izjemnih 20 let nogometne zabave, užitkov in odlične družbe ter številnih izjemnih golov za naš klub.

Hvala tebi, kapetan Kunsti, hvala, ker si del naše “Modre družine” in eden ključnih snovalcev te izjemne nogometne zgodbe “Modrih” iz Doba, saj so se prav s tabo in s tvojo pomočjo stkale trdne prijateljske vezi, kot je trden naš dobski hrast!

Se vidimo torej jutri, ob 16.30 uri, na zadnji tekmi letošnje sezone v 3.SNL-zahod in hkrati poslovilni tekmi našega kapetana Klemna Kunstlja!

VSTOP JE BREZPLAČEN!

Vsi Za Šampione iz Doba!

Gregor Horvatič, Press NK Dob,

PS: Na tekmi zagotovo ne bo manjkala “skavting služba najmodrejših” – Veterani NK Dob.

Ob 100 letnici NK Domžale: oba kapetana: Nejc Vidmar(Domžale) in Klemen Kunstelj(Dob)