u17 in u19: KADETI IN MLADINCI NK ROLTEK DOB Z REMIJEM(0:0) IN Z ZMAGO(2:1) PROTI KRANJSKI SAVI USPEŠNO ZAKLJUČILI TURBOLENTNI JESENSKI DEL LETOŠNJE SEZONE!

  • Mladinska nogometna šola NK Roltek Dob(MNŠ NK Roltek Dob) je nepogrešljiv člen našega nogometnega kluba, brez katere si nogometa v Dobu ne moremo predstavljati. Prav vse otroške in mladinske nogometne selekcije so najpomembnejše za nas in zato med njimi ne delamo razlik.

 

Del naše MNŠ NK Roltek Dob sta seveda tudi ekipi kadetov in mladincev, ki uspešno nastopata v 2.SKL in 2.SML-zahod, prav minuli vikend pa sta z njunima zadnjima tekmama proti NK Sava Kranj, zaključili jesenski del prvenstva v letošnji turbulentni sezoni in z zmago mladincev z 2:1 ter remijem kadetov z 0:0 na skupno lestvico 2.SML in 2.SKL-zahod vknjižili nove 4 točke. Obe ekipi sta skupaj odigrali 32 prvenstvenih tekem ter vknjižili 13 zmag, 7 remijev in 12 porazov ter zbrali 46 točk, kar jih trenutno uvršča na 5.mesto 2.SKL in 2.SML-zahod.

Bojan Gasior, predsednik NK Roltek Dob in Marjan Cerar, direktor kluba in vodja MNŠ NK Roltek Dob, sta nad predstavami podmladka »Modrih« iz Doba navdušena, s prikazanim na nogometnih zelenicah pa zelo zadovoljna in ponosna na fante, ki s trudom dosegajo lepe rezultate.

U17:

Naša kadetska nogometna selekcija u17 NK Roltek Dob, ki so vodi trener Nedo Miletič, je v zadnji tekmi letošnje jeseni v domačem Športnem parku Dob pri Domžalah, gostila ekipo u17 NK Sava Kranj in z njo remizirala z »nezanimivih« 0:0.

Kadeti so tako na lestvici 2.SKL-zahod vknjižili novo točko in trenutno zasedajo solidno 5.mesto v prvenstvu. 6 zmag, 3 remiji in 7 porazov je trenutna bilanca naših »Modrih« kadetov, s katero je trener Nedo Miletič sicer zadovoljen a kljub temu verjame, da imajo njegovi fantje v sebi še veliko »rezerve«, zato smo ga seveda po tekmi s kranjsko Savo prosili za kratko izjavo in povedal je sledeče:

»Po šestnajstih odigranih tekmah prvega dela sezone imamo na svojem računu 21 točk. Menim da bi bil prvi del sezone v rezultatskem vidiku lahko boljši. Odigrali smo nekaj zares izvrstnih tekem, po drugi strani pa smo si privoščili tudi kar precej nepotrebnih napak in spodrsljajev. Z večjo zbranostjo bi lahko na kakšni tekmi bili uspešnejši in osvojili kakšno točko več, kar mora biti naš cilj za spomladanski del prvenstva. Pohvaliti moram seveda vse moje nogometaše, saj v treninge in tekme vlagajo veliko truda in verjamem, da bomo skupaj našli recept za odpravo določenih pomanjkljivosti in za še boljšo realizacijo načrtov na terenu«, je ob koncu izjave optimističen trener naših kadetov.

________________________________________________________________

16.KROG II.SKL-zahod:

NK Roltek Dob : NK Sava Kranj 0:0 (FT)

Sodniki:

Hočevar Miha (glavni sodnik),

Kurež Anej (1. pomočnik),

Andrejka Jure (2. pomočnik)

Delegat NZS: Trope Bogdan

Št. gledalcev: 50

_________________________________________________________________

Po polovici prvenstva je prav, da se malce »poigramo« še s statistiko.

Na listi strelcev 2.SKL-zahod je pri Dobljanih najučinkovitejši Klemen Justin, ki se med strelce doslej vpisal 7 krat in na skupni lestvici strelcev zaseda odlično 6.mesto, sledita pa mu Tijam Kladnik in Jan Cerar, ki jima je to uspelo vsakemu po 4 krat. Gole za Dobljane so dosegli še Nejc Lun(2), Maks Pogačar(1), Luka Jančar(1) in Uroš Tomič(1). Mrežo nasprotnikov so tako naši nogometaši skupaj uspeli zatresti 20 krat, prejeli pa so 21 golov. Najvišjo zmago so Dobljani vknjižili v 3.krogu letošnjega prvenstva, ko so s 4:0 doma ugnali NK Brinje-Grosuplje, brez zmage pa so ostali 3 zaporedne kroge in sicer od 6.do 8.kroga.

Največ rumenih kartonov je pri Dobljanih prejel Jan Cerar in sicer so ga sodniki z rumenim kartonom kaznovali         6 krat. Največ nastopov za »Modre« kadete iz Doba so zbrali Uroš Tomič, Tijam Kladnik in Luka Jančar, ki so nastopili na doslej vseh 16.odigranih tekmah. Luka Jančar je med vsemi tudi zbral največ igralnih minut in sicer je na doslej na igrišču(na uradnih tekmah) odigral 1.256 minut.

Tekme kadetov si je v Športnem parku Dob pri Domžalah doslej ogledajo 420 gledalcev.

 

U19:

Naša mladinska nogometna selekcija u19 NK Roltek Dob, ki so vodi trener Bojan Komatovič, je v zadnji tekmi letošnje jeseni v domačem Športnem parku Dob pri Domžalah, gostila ekipo u19 NK Sava Kranj in jo ugnala z 2:1. Pri Dobljanih je oba gola dosegel Dino Zenkovič, ki je s 13.goli trenutno prvi strelec 2.SML-zahod.

Tekma se sicer ni pričela po željah Dobljanov, saj so gostje iz Kranja povedli v 12.minuti tekme, ko je v polno zadel Bekim Veseli ter tudi postavil rezultat polčasa 0:1.

»Modri« mladinci iz Doba so se uspeli gostom približati šele v drugi polovici 2.polčasa, ko je na sceno stopil, kdo drug, kot seveda izjemni Dino Zenkovič, ki je poskrbel najprej za izenačenje na 1:1 v 70.minuti in nato še za vodstvo Dobljanov z 2:1 v 74.minuti tekme. »Super Zenko« je tako za zmago zabil letos zabil že 13.golov, s katerimi tudi trenutno vodi na listi strelcev v 2.SML-zahod., naši mladinci pa so vknjižili nove 3 točke na lestvici 2.SML-zahod, na kateri trenutno zasedajo odlično 4.mesto. Trenutna bilanca naših nogometašev je 7 zmag, 4 remiji in 5 porazov.

Trener »Modrih« mladincev, Bojan Komatovič, je bil sprva malce zaskrbljen, a, kot sedaj pravi, ga je »zaskrbljenost« minila in je bila po doslej prikazanem celo popolnoma odveč, v izjavi po tekmi z Gorenjci pa je povedal sledeče:

»Najprej bi rad pohvalil vse fante za trdo in pošteno delo skozi vso sezono. Pokazali so pravi karakter in veliko željo, kar se je videlo tako na treningih, kot na tekmah! Prvi del sezone je bil zelo turbulenten in nam na začetki ni šlo vse po načrtih. Potrebovali smo kar nekaj časa da so se fantje navadili na moj način igre in da se je ekipa zaradi številnih novincev uigrala. Igrali smo sicer dobro in si priigrali številne priložnosti, a nam je vedno na koncu zmanjkali malce sreče.

Fante sem vseskozi bodril, jih spodbujal ter jim dal vedeti da so dobri, da ne smejo obupat in da morejo še naprej trdo trenirati, kajti rezultat bo prišel. Vedel sem, da si ne zaslužimo mesta na dnu lestvice! Prepričan sem bil , da nas bo nogomet prej ko slej nagradil za naš trud, in tako je tudi bilo.

Drugo tretjino prvenstva smo eksplodirali. V zadnjih 7 tekmah smo nanizali kar 5 zmag,1 remi in 1 poraz, kar nas je dvignilo pod vrh lestvice in gremo na zaslužen počitek z le 3. točkami zaostanka za drugouvrščeno ekipo ND Bilje, kar nam daje še večjo motivacijo za naprej. Zdaj nas čaka zaslužen počitek, 15.1.2019 pa se spet zberemo in gremo novim zmagam naproti«, v zaključku ob pozitivnem razpoloženju še doda trener naših mladincev.

________________________________________________________________

16.KROG II.SML-zahod:

NK Roltek Dob : NK Sava Kranj 2:1 (0:1)FT

Zenkovič Dino(70′, 74′) ; Veseli Bekim(12′)

Sodniki:

Andrejka Jure (glavni sodnik),

Kurež Anej (1. pomočnik),

Hočevar Miha (2. pomočnik)

Delegat NZS: Trope Bogdan

Št. gledalcev: 50

________________________________________________________________

Statistike seveda ne bomo izpustili, saj je je tudi tu zelo zanimiva.

Na listi strelcev 2.SML-zahod je pri Dobljanih je seveda daleč najučinkovitejši Dino Zenkovič, ki se med strelce doslej vpisal kar 13 krat in na skupni lestvici strelcev zaseda sam vrh 2.SML-zahod. Vanja Stojnič se je pri Dobljanih vpisal med strelce doslej 3 krat. Gole za Dobljane so dosegli še Žan Letnar(2), Gašper Levačič(2), Goran Karadžič(1), Žan Luka Pohlin(1) in Luka Kasnik(1). Mrežo nasprotnikov so tako naši nogometaši skupaj uspeli zatresti 23 krat, prejeli pa so 17 golov. Najvišjo zmago so Dobljani vknjižili v 11.krogu letošnjega prvenstva, ko so s 5:1 doma ugnali FC Koper, poraženi pa bili z 1:4 in sicer v 3.krogu, ko so doma gostili NK Brinje-Grosuplje.

Največ rumenih kartonov sta pri Dobljanih prejela Vanja Stojnič in Tim Urbanija, katerima so sodniki »rumeno kazen« pokazali in zapisali 5 krat. Največ nastopov za »Modre« kadete iz Doba so zbrali Allan Hajrudinovič, Franci Kocijan in Dino Zenkovič, ki so nastopili na doslej vseh 16.odigranih tekmah. Allan Hajrudinovič, kapetan in vratar mladinske ekipe NK Roltek Dob, je med vsemi tudi zbral največ igralnih minut in sicer je na doslej na igrišču(na uradnih tekmah) odigral 1.440 minut.

Tekme mladincev si je v Športnem parku Dob pri Domžalah doslej ogledajo 450 gledalcev.

Čestitke kadetski in mladinski nogometni selekciji NK Roltek Dob ter njunima trenerjema za super nogometne predstave v jesenskem delu prvenstva.

Ekipi bosta po krajšem premoru nadaljevali s treningi, konec februarja pa odhajata na tradicionalne zimske priprave, ki bodo že 4 leto zapored v hrvaškem Rovinju.

 

Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba!

 

Gregor Horvatič

Stiki z javnostjo NK Roltek Dob

M: +386 30 688 333 E: nkroltekdob@gmail.com

 

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani  www.nkdob.si in na naši  Facebook ter Twitter (@NkRoltekDob) strani.