u17 in u19: NA POLETNIH PRIPRAVAH JE POLEG TRENINGOV IN TEKEM JE TUDI IZOBRAŽEVANJE DEL UTRJEVANJA EKIPNEGA DUHA!

Naši kadeti in mladinci, ki te dni v idiličnem naravnem okolju Pohorja pridno trenirajo in se pripravljajo na novo sezono v 2.SKL in 2.SML-zahod, so bili v sklopu poletnih priprav slušatelji predavanj, ki jih je organiziral strokovni štab(Nedo Miletič in Bojan Komatovič) naše kadetske in mladinske selekcije #MNŠ NK Roltek DOB.
V uvodnem predavanju, ki je potekalo v konferenčni sobi Hotela “Luka” KOPELukov Dom Na Kopah, je bila osrednja tema nov nogometni pravilnik, natančneje 12 novih pravil, ki jih je sprejel Mednarodni nogometni odbor (The IFAB), v veljavi pa so od letošnjega junija.
Nova pravila so bila predvsem spremenjena in sprejeta na področjih, kot so nedovoljena igra z roko, gol avti, prosti streli, hitri prosti streli, enajstmetrovke, menjave, kartoni za trenerje, ter ostale spremembe, pod katere uvrščamo proslavljanje ob golu, met kovanca, odmori za ohladitev in barve pod-majic na tekmah.
Po besedah vodstva #IFAB so določene spremembe pravil nogometne igre le “kozmetični” popravki, nekatere pa bodo kar korenito spremenile potek same igre.
Z aktivnim sodelovanjem na predavanju so naši kadeti in mladinci dokazali, da znajo tudi nova znanja vključiti v trenažni proces ter s tem še utrditi ekipni duh “Modrih” iz Doba!
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
?G.H., Press NK Roltek Dob
#Priprave KOPE Koroška NK Roltek DOB #2SKL #2SML Nogometna zveza Slovenije
Trojane, gostišče s tradicijo Roltek NLB – Nova Ljubljanska banka #NLBpodpira #športmladih
domžalec.si Domžalsko-kamniške Novice Modre novice
2.SNL