2. krog – Roltek Dob pestijo poškodbe …

V 2. krog se je domača ekipa odpravila v okrnjeni sestavi. Poleg kapetana Klemna Kunstlja, ki je na predhodni tekmi dobil rdeči karton, sta bila zaradi poškodb odsotna tudi Marko Lunder in Jernej Leskovar, stalna člana A ekipe NK Roltek Doba. Zaradi odsotnosti standardnih igralcev so priložnost dobili mlajši igralci iz A in B članske ekipe NK Roltek Doba. Glavni trener Damir Šabotić je že v soboto, dan pred tekmo, obljubljal zmagoslavje v Športnem centru Kranj. Vsi zvesti navijači, smo glede na prejšnjo tekmo samo upali, da se bodo njegove besede uresničile.

Tekma 2. kroga se je v Kranju začela z bliskovitim napadom domače ekipe NK Triglav Kranja. Samo pazljivost izkušenega prvega vratarja Albina Veziroviča in športna sreča je ohranila mrežo nedotaknjeno. Z razliko iz prve tekme je naša ekipa bliskovito vzpostavili premoč na igrišču in že v 4 minuti povedla z rezultatom 1:0, strelec gola je bil Uroš Klopčič. V nadaljevanju tekme so si domačini priigrali še priložnost ali dve, vendar tokrat ekipa NK Roltek Doba ni ničesar prepustila  naključju. V 27 minuti je Alber Račič povišal vodstvo na 2:0 za NK Roltek Dob. Do izteka prvega polčasa smo gledali atraktiven nogomet, ki pa ni postregel z novimi zadetki.

V drugem polčasu je ekipa NK Roltek Doba, s svojo izkušenostjo, branila vodstvo. V 61 minuti je Alber Račič napravil prekršek v 16 metrskem prostoru za najstrožjo kazen. Strel iz bele točke je neuspešno izvedel Danijel Marčeta, izkazal se je naš prvi vratar Albin Vezirovič – Vezo. V nadaljevanju smo gledalci gledali povprečen nogomet, ki ni postregel z zadetki.

Čestitamo ekipi za prvo zmago v 2. SNL.

Vrhunce tekme si lahko ogledate v naši video galeriji, na spletni strani NZS ali pa na tej povezavi: Vrhunci tekme Triglav Kranj – Roltek Dob.