1. krog 2.SNL 2015/2016 – kljub premoči izgoreli v želji po zmagi

Vsi, ki smo s sklonjenimi glavami zapuščali tribune v Športnem parku Dob, smo bili enotnega mnenja ” domača ekipa je premagala samo sebe”.

Začetek tekem 1 kroga 2 SNL je pripadal gostom iz Ankarana. Vendar so izkušeni igralci domačega NK Roltek Doba sredi prvega polčasa  goste umirili. V 38. minuti  je glavni sodnik Bojan Tkalčič pokazal gostujočemu igralcu Luku Badžimu rdeč karton. Do konca prvega polčasa domača ekipa ni znala izkoristiti prednosti igralca več.

Vsi prisotni smo menili, da bo domača ekipa v nadaljevanju tekme s svojimi izkušnjami znala izkoristiti prednost premoči na zeleni površini. Malo bolj podjetno igro domače ekipe je v 74 minuti kronal Marko Lunder. Domači so umirili igro in poskušali svojo prednost pripeljati do konca tekme. Vendar napetost na igrišču ni popuščala, prva žrtev nervozne igre je bil v 76 minuti ponovno gostujoči igralec Rudonja Roy, ki je zapustil igrišče z rdečim kartonom.  Kljub prednosti 2 igralcev gostje niso popuščali,  v 78 minuti je Timotej Mate, NK Ankaran Hrvatini, izkoristil nepazljivost domače obrambe in izenačil na 1:1. Zaradi izenačenja se je nervoza preselila med domačo ekipo, kar je v 88 minuti kaznoval kapetan gostujoče ekipe Matic Reja in v hitrem protinapadu zadel za vodstvo gostov. V sodnikovem podaljšku je zaradi nervoze v domači vrsti, rdeči karton prejel tudi kapetan Klemen Kunstelj.

Foto reportažo si lahko ogledate v Galeriji ali na tej povezavi: 1. krog 2. SNL