2. SNL 10. krog : Z zmago na 2.mesto

Z 10. krogom so ekipe 2. slovenske nogometne lige prešle v 2 tretjino letošnjega nogometnega prvenstva, ki se zadnjič odvija tri krožno.

V goste so prišli Brici, kot imenujejo ekipo iz Vipolž, ekipo NK Brda. V 1. krogu sta se ekipi razšle z neodločenim izidom 2 : 2. Vendar tekme ni zaznamoval rezultat in športna sreča, ampak glavni sodnik Mihael ANTIČ, ki je naši ekipi pokazal 7 rumenih kartonov in 2 rdeča. Iz igre je izključil Armina KUKAVICO in Gregorja ČRETNIKA. Na takih tekmah je težko biti objektiven, vendar, da ena ekipa prejme toliko kartonov nasprotna pa nič, ni logično, a se dogaja. Pa sedaj pustimo prvo srečanje in se posvetimo današnji tekmi.

Na tekmi 10. kroga 2. SNL je domača ekipa NK Roltek Dob veljala za favorita, saj je v letošnji sezoni priznala premoč samo vodilni ekipi v 2. SNL . Pred tekmo se je z 18 točkami nahajala na 3. mestu 2. SNL.  Na drugi strani pa je ekipa NK Brda do današnje tekme zbrala 2 zmagi, 3 neodločene izide, 4 krat pa so morali priznati premoč nasprotni ekipi. Z 9 točkami so bili uvrščeni na 6. mesto.

V standardni postavi »prve« enajsterice trenerja Damijana ROMIHA in njegovega pomočnika Žana CERARJA sta manjkala stebra domače obrambe NK Roltek Doba,  Matic MIRTIČ – prepoved igranja zaradi 4 rumenih kartonov in Jan ČEŠNJEVAR – zaradi rdečega kartona prejetega na tekmi 9. kroga proti ekipi NK Drava Ptuj. V igri sta ju z odliko nadomestila Klemen NEMANIČ in Matic ZUPANC.

Po pisku za začetek tekme, glavni sodnik je bil Iztok GORNJAK – pomočnika pa Janez LUNEŽNIK in Veljko MIJATOVIČ, so gostje prisilili domačo ekipo v obrambno igro. V 4 minuti so gostje prvič zapretili s strelom na gol, a je domači vratar Matič ČRETNIK rutinirano posredoval. V nadaljevanju je domača ekipa prevzela pobudo in z napadalno igro ogrožala vrata gostov. Napadalna igra je obrodila sadove v 10 minuti, ko je Gregor ČRETNIK prebil obrambo po desni strani, ter podal žogo v1 6-metrski prostor, kjer je Rok KIDRIČ »odložil« žogo Samotu KOKALJU, ki jo je pospravil za hrbet gostujočemu vratarju Mateju MAVRIČU. Zadetek za vodstvo 1 : 0 je dal domači ekipi » krila«, saj so z domiselnimi akcijami neprestano ogrožali nasprotnikov gol. Iz prekinitve, približno 24 metrov od nasprotnikovega gola, je za las zgrešil kapetan domačih Albert RAČIČ. Gostje so zapretili iz prekinitve nekaj minut kasneje, ko je domači vratar Matic ČRETNIK ubranil izvrsten strel iz 30 m, kapetana gostov Matica FERJANČIČA. V nadaljevanju se je aktivno v igro vključeval Ernest GRVALA, ki je s streli na gol in s podajami navduševal obiskovalce. Izvrstne obrambe gostujočega vratarja so preprečile višje vodstvo domače ekipv v prvem polčasu.

V 2. polčasu so pobudo prevzeli gostje, domača ekipa pa se je disciplinirano branila in pretila s protinapadi. Najlepša priložnost za povišanje vodstva domače ekipe sta realizirala v 67 minuti Ernest GERVAL in Samo KOKALJ, vendar je bil gostujoči vratar na pravem mestu. V 74. minuti je domača obramba naredila napako, a do izenačenja ni prišlo. S strelom z glavo je v 79 minuti zapretil tudi rezervist Luka ŠUŠNJARA, ki je v 71. minuti nadomestil Ernesta GERVALO, po izvrstni podaji Roka KIDRIČA. Z neprestanimi protinapadi, je domača ekipa pustila ogromno prostora za odigravanje gostom s krilnega položaja, a si niso priigrali resnejše priložnosti. Domača ekipa je tekmo »rutinirano« privedla do konca.

Janez AVSEC

Z zmago in neodločenim izidom na tekmi Zavrč : Ankaran Hrvatini se je domača ekipa NK Roltek Doba povzpela na 2. mesto 2. Slovenske nogometne lige.

Galerija: 2. SNL 2016/2017: 10. krog

Foto: Janez AVSEC

Zapisnik tekme 2. SNL 10. krog – Roltek Dob : Brda – 1 : 0

zapisnik