2. SNL 11 krog: S četrto zaporedno zmago ubranili 2. mesto

V 11. krogu 2. SNL je naša ekipa, ekipa NK Roltek Doba, gostovala pri ekipi Zarica Kranj. Obnovljena travnata površina v ŠP Kranj je gostila šele 2 tekmo na domačem igrišču, pred domačimi navijači v letošnji sezoni 2. SNL, zaradi česar smo pričakovali težko, borbeno tekmo.

V 2. SNL sta se ekipi srečali 5 krat, naša ekipa je 3 krat slavila, 1 krat je prišlo do delitve točk,  1 krat pa smo morali priznati premoč ekipi Zarica Kranj. Na srečanju 11. kroga je naša ekipa veljala za favorita, saj so bili gostitelji s 7 točkami, zadnje uvrščena ekipa v 2. SNL. A pritisk zaradi zmage našega neposrednega tekmeca na lestvici 2. SNL, ekipe Ankaran Hrvatini proti vodilni ekipi Triglav Kranj, ni bil zanemarljiv.

Glavni delivec pravice na tekmi  je bil, naš stari znanec s katerim do sedaj nismo imeli ravno najboljših izkušenj, Mihael ANTIČ s pomočnikoma Dejanom PATARIĆEM in Urošem BENSOM. Po sodnikovem pisku, pred 150 gledalci, so gostitelji prevzeli pobudo, a po 10 minutah je naša ekipa vzpostavila ravnotežje na zeleni površini. Disciplinirana igra domačih (bunker) je na sredini igrišča prekinjala organiziranje napada naši ekipi. V 25 minuti je domača ekipa s prekrškom zaustavila prodor Ernesta GRVALE, ki je bil tudi izvajalec prostega strela. V vratarjevem prostoru se je najbolje znašel Klemen NEMANIČ in s prvim zadetkom v letošnji sezoni povedel našo ekipo v vodstvo 1 : 0. Domači so prvič resneje zapretili v 27 minuti, po izvajanju prvega kota ne tekmi. Samo izvrstna obramba našega prvega vratarja Matica ČRETNIKA je pokopala upe domačih na hitro izenačitev. Kljub obrambni igri domačih je naša ekipi že v 29 minuti prišla do resnejše priložnosti preko Roka KIDRIČA, ki je z “lobom” ukanil domačega vratarja Gašperja BOŽIČA, a vodstvo z 2 : 0 je onemogočila prečka. Do zadnjih minut prvega polčasa sta se ekipi izmenjavali v protinapadih. V zadnjem protinapadu naše ekipe so gostje s prekrškom zaustavili prodor Gregorja ČRETNIKA. Prosti strel je iz približno 20 metrov uspešno izvedel Albert RAČIČ in povišal vodstvo naše ekipe na 2 : 0.

Pričetek drugega polčas je bil enak začetku prvega polčasa. Domača ekip je prevzela pobudo, a tokrat uspešneje kot v prvem polčasu. Strel iz prekinitve je uspešno obranil naš vratar, a odbito žogo so ponovno osvojili igralci Zarice Kranj. Napako v obrambi so domačini kaznovali z golom Žigata ISTENIČA za rezultat 1 : 2. Nadaljevanje tekme je bilo podobno prvemu polčasu, obe ekipi sta se izmenjavali v protinapadih, glavnina igre se je odigravala na sredini igrišča. V 58 minuti smo lahko videli lepo podajo Jerneja LESKOVARJA proti Ernestu GRVALI, ki pa ni premagal domačega vratarja. Sledila je  68 minuta, ko je po desni strani mimo treh igralcev uspešno prodrl Luka ŠUŠNJARA, ki je 3 minute prej zamenjal Samota KOKALJA, a domači vratar je obranil njegova strela. V 79 minuti sta lepo akcijo izvedla Ernest GRVALA in Jernej LESKOVAR, a slednji je s strelom z glavo za las zgrešil nasprotnikova vrata. V 85 minuti je Jernej LESKOVAR lepo “našel” Lukata ŠUŠNJARO, a domači vratar je bil ponovno na pravem mestu. V izteku tekme je Marko LUNDER, ki je v 61 minuti zamenjal Roka KIDRIČA, dosegel gol, a glavni sodnik ga je zaradi prepovedanega položaja razveljavil .  Tudi domača ekipa je nekajkrat resneje zapretila, a zbranost našega vratarja in njihova nenatančnost nista dopustila spremembo rezultata.

Končni rezultat Zarica Kranj : Roltek Dob – 1 : 2
4 zaporedna zmaga in 7 v letošnji sezoni.


Janez AVSEC


Foto: Janez AVSEC

Galerija: 2.SNL-2016/2017-11krog


Zapisnik

zap1zap2


Rezultati 11. kroga 2. SNL

rez


Lestvica   2. SNL   2016 / 2017 po 11. krogih

lestvica