2. SNL 12.krog: Derbi lige v ŠP Dob

Derbi 12. kroga med domačo ekipo NK Roltek Doba in gosti iz Ankarana, ekipo NK Ankaran Hrvatini, je napovedoval borbeno tekmo brez favorita na papirju. Domača ekipa je šla v tekmo s štirimi zaporednimi zmagami, a gostje so v prejšnjem kolu edini vzeli vodilni ekipi NK Triglav Kranj tri točke. Na lestvici 2. SNL so gostje zaostajali za domačo ekipo za eno točko.

Ekipi se srečujeta v 2. SNL od sezone 2013/2014. Do sedaj sta se srečali 10 krat in v 10 srečanjih sta bili obe ekipi popolnoma izenačeni. Obe ekipi sta imeli po 4 zmage, 2 neodločena izida in 4 poraze. Obe ekipi sta dosegli po 16 golov in ravno toliko sta jih prejeli.

Po sodnikovem pisku, glavni sodnik je bil Slavko VINČIČ , prvi pomočnik Tadej FRIŠ in drugi pomočnik David GABROVEC, je prvi napad pripadal gostom. Ankrančani so s pritiskom želeli čim prej preiti v vodstvo. S podajami preko naših veznih igralcev so želeli presenetiti modre iz Doba. Najbližje uspehu so bili že v 6 minuti, ko so ena na ena napadli naša vrata. Dobra reakcija in obramba našega vratarja Matica ČRETNIKA je preprečila njihovo namero. A že v 8 minuti jim je naša ekipa vrnila z enako mero. Izvrstna podaja Lovrota SPLICHALA napadalcu Roku KIDRIČU, ki se je sam znašel pred gostujočem vratarjem, a tudi gostujoči vratar Primož BUŽAN je uspešno obranil prvi napad. Odbito žogo je osvojil Ernest GRVALA in s strelom v daljši vratarjev kot za las zgrešil za vodstvo domačih. V 14 minuti je imela domača ekipa prvi kot, ki ga je izvajal Jernej LESKOVAR. Po izvrstni podaji je prvi na gol z glavo streljal visoki Alen ROMIH, a gostujoči vratar je bil na pravem mestu. Odbito žogo je želel za vratarjev hrbet “spraviti”  branilec Klemen NEMANIČ, a tudi tokrat brez uspeha. V tretjem poizkusu je bil uspešen Rok KIDRIČ, ki je popeljal domačo ekipo v vodstvo  1 : 0. Naslednje minute so pripadale domači ekipi. Že v 19 minuti je iz podobne situacije, kot je ponovno izvajal Jernej LESKOVAR, žogo je podaljšal Klemen NEMANIČ, Rok KIDRIČ ponovno pospravil žogo v nasprotnikovo mrežo. A stranski sodnik je pokazal na prepovedan položaj. A na zvišanje vodstva navijači niso čakali dolgo. Že v 24 minuti je iz kota podajal Denis ŠMIGOC, pred golom pa se je ponovno najbolje znašel Rok KIDRIČ in povišal vodstvo na 2 : 0 za NK Roltek Dob. V 23 minuti so gostje izvedli prvo menjavo, igro je zapustil Jan ZLATIČ v igri ga je nadomestil Matija KOMLJENOVIĆ, ki je 36 minuti zaradi nepazljivosti domače obrambe znižal rezultat na 2 :1. V 39 minuti so gostje izvajali prvi kot na tekmi, iz katerega je domača ekipa izvedla protinapad. V konici napada sta Jernej LESKOVAR in Ernest GRVALA navdušila z domiselnimi dvojnimi podajami, protinapad je uspešno zaključil Ernes GRVALA za rezultat 3 :1. V minutah do konca prvega polčasa se je Ernest GRVALA še enkrat znašel pred gostujočim vratarjem, ki pa se ni pustil presenetiti. Domača ekipa je šla v odmor s prednostjo 3 :1.

Med odmorom smo se vsi spraševali ali bosta ekipi zdržali tako “eksploziven” tempo, kot sta ga prikazali v prvem polčasu, ki je navduševal gledalce, a utrudil igralce.

V prvih minutah drugega polčasa so gostje iz Ankarana ponovno s pritiskom na naša vrata želeli čim prej doseči zadetek. V 3 minuti se je izkazal domači vratar Matic ČRETNIK, saj je obranil strel iz prekinitve in ponoven strel odbite žoge na naša vrata. A izkušnje in kvaliteta domače ekipe ni ničesar prepuščala naključju. Že v 6 minuti so odgovorili s prvim resnejšim protinapadom v drugem polčasu. Gregor ČRETNIK si je izboril prostor v vratarjevem prostoru, a Primož BUŽAN je bil ponovno na pravem mestu. Gostje so s z globinskimi podajami želeli presenetiti našo obrambno vrsto, a neuspešno. V 20 minuti je Gregor ČRETNIK lepo zaposlil visokega Klemna NEMANIČA, ki je bil nenatančen. Do konca tekme smo videli še nekaj akciji naših/v 28 minuti je Denis ŠMOGOC lepo našel Jerneja LESKOVARJA,  v 40 minuti je z glavo streljal Alen ROMIH/ a do spremembe rezultata ni prišlo.

Derbi 2. SNL 12 kroga je pripadal naši ekipi, ekipi NK Roltek Doba, ki se je z zmago “odlepili” od nasprotnika NK Ankaran Hrvatini za 4 točke. Pohvalil bi tudi sodniško trojico, ki je bila med tekmo skoraj “nevidna” in je dopustila, da sta ekipi vodili in igrali nogomet.

Janez AVSEC


Galerija: 2. SNL 2016/2017: 12. krog

fOTO: Janez AVSEC


Zapisnik

zapisnik1

zapisnik2


Rezultati 2. SNL – 12. krog

12krog


Lestvica

lestvica