2.SNL – 15. krog: 3 točke ostale doma

Nasprotnik domači ekipi Roltek Doba v 15. krogu 2. slovenske nogometne lige je bila “najmlajša” gorenjska ekipa v ligi, ekipa Zarice iz  Kranja. Tekma je bila  prva tekma na domačem igrišču, pred domačimi navijači, povratnika na trenerskem mestu Damjana Romiha.

Domača ekipa je po pisku glavnega sodnika Mirana Bukovca za začetek tekme izvedla prvi napad, vendar so bili napadalci premalo odločni in natančni. V značilnem slogu, ki ga goji kranjska ekipa so ti krenili v hiter protinapad, vendar niso presenetili domače obrambe, ki je žogo hitro prenesla na nasprotnikovo polovico igrišča. Marko Lunder se je iz neposredne bližine nasprotnikovega gola odločil za strel, vendar je nasprotnikov vratar Ajdin Mulalić žogo odbil. Odbito žogo je prestregel Borut Semler in jo poslal za vratarjev hrbet. Tekla je druga minuta, rezultat 1: 0 za našo izbrano vrsto. To je bil že tretji zadetek našega napadalca Boruta Semlerja v zadnjih štirih tekmah. Po dobljenem golu so gostje strnili vrste in pritiskali na naša vrata. V 8. minuti strel iz prekinitve v bližini 16 metrskega prostora ni presenetil našega vratarja Albina Veziroviča. Pritisk gostov na naša vrata se je nadaljeval in se obrestoval v 13. minuti, ko je izid izenačil, s svojim petim golom v letošnji sezoni, Blaž Šujica. Naslednje minute so pripadale naši ekipi, izvrstno sta sodelovala na poziciji prednjega vezista Marko Lunder in na poziciji napadalca Borut Semler. Vendar smo morali na vodstvo domačih počakati do 25. minute, ko je iz kota poslal žogo v igro kapetan Klemen Kunstelj, z glavo pa jo je poslal za vratarjev hrbet Uroš Klopčič, rezultat 2: 1. Nasprotna ekipa je pretila s stalnimi pritinapadi, vendar so resneje ogrozili naš gol v 30. minuti s strelom iz prekinitve. Tudi tokrat je bil naš vratar Albin Vezirovič na pravem mestu. V nadaljevanju je moral glavni sodnik posredovati in opozoriti gostujočega trenerja Matjaža Florjančiča zaradi glasnega ugovarjanja na njegovo odločitev. V 40. minuti je Uroš Klopčič lepo zavrnil žogo Borutu Semlerji, ki je streljal na gol, vratar je žogo odbil. Odbito žogo je prestregel Gregor Čretnik, ki mu ravno tako ni uspelo žogo “pospraviti” v nasprotnikov gol. Ponovno odbito žogo je v tretjem poizkusu, v 40. minuti,  v prazno mrežo s strelom z glavo “pospravil” Jernej Leskovar za vodstvo  3 : 1. To je bil že njegov peti gol v letošnji sezoni. Naša ekipa je odšla na odmor z zasluženim vodstvom 3 : 1.

V drugem polčasu so se v naši ekipi ponovno pojavile težave iz preteklih tekem. Kljub “lepemu” vodstvu iz prvega polčasa se je v ekipo naselila “nervoza”, ki se kaže v nenatančnih podajah in slabšem sodelovanju ekipe. Nogomet je pač mozaik tehnike in  fizike, na kar pa močno vpliva psihična pripravljenost igralcev. Nasprotni ekipi, za katero so značilni hitri protinapadi, je šlo tako stanje v naši ekipi “na roko”. V 59. minuti so znižali rezultat na 3 : 2 z zadetkom Andreia Cristiana Blejdea. V zadnjih 15. minutah pa je ponovno prevzela pobudo naša izbrana vrsta. Igra je postala bolj povezana in čvrsta, nemir in nervoza pa sta se “preselila” v ekipo iz Kranja. Zadnjo priložnost so imeli naši v 46. minuti, ko je Marko Lunder podal Domnu Peletu, ki se je iz neposredne bližine odločil za strel na gol, vendar se je ponovno izkazal gostujoči vratar Ajdin Mulalič.

Izid 3 : 2 je bil tudi končni izid, naša ekipa pa je pred zadnjim krogom v jesenskem delu zabeležila nove 3. točke.

 

V naslednjem krogu, ki je zadnji v jesenskem delu 2. SNL v sezoni 2015/2016, naša ekipa gostuje na Mestnem stadionu v Ptuju proti ekipi Drava Ptuj. Tekma bo odločala o 2. mestu jesenskega dela  2. Slovenske nogometne lige.

Vabljeni vsi zvesti navijači, da podprete našo izbrano vrsto z navijanjem v Ptuju, naslednjo soboto, 21. novembra 2015, ob 14.00 uri. SKUPAJ SMO MOČNEJŠI!

VSI ZA ŠAMPIONE Z DOBA!!

Fotoutrinki by Janez AVSEC

Galerija: 2. SNL 2015/2016: 15. krog