2. SNL: Zmaga pod novim strokovnim vodstvom

Po zamenjavi strokovnega vodstva članske ekipe NK Roltek Doba, smo vsi nestrpno pričakovali tekmo 14. kroga 2. SNL med ekipama Farmtech Veržeja in našo izbrano vrsto.

Po sodnikovem pisku za začetek tekme sta obe ekipi poizkušali pridobiti prevlado na igrišču. Bolj podjetna je bila naša izbrana vrsta, saj je samo športna sreča botrovala temu, da naša ekipa ni v 6 minuti povedla. Po podaji iz kota je z strelom z glavo Albert Račič že premagal vratarja Mateja Andrejča vendar so domači igralci izbili žogo iz golove črte. Naši so nadaljevali pritisk na veržejski gol, vendar akcij niso “uspešno” zaključevali. Domačini so poskušali s hitrimi protinapadi presenetiti našo obrambo, ki jim je v 24. minuti prvič dopustila streljati na gol. V 28. minuti so naši izvedli hiter protinapad po desni strani, katerega so domačini prekinili s prekrškom nad Arminom Kukavico v 16. metrskem prostoru. Glavni sodnik Roberto Ponis iz Kopra je pokazal na belo točko. Zaradi brezobzirne igre, ugovarjanja in kljub opozorilom glavnega sodnika, neprekinjenega protestiranja je igrišče po dveh rumenih kartonih v 29. minuti zapustil Tjaž Polajžer. Za vodstvo naših z 1 : 0 je z bele točke zadel kapetan Klemen Kunstelj.  Kljub vodstvu je naša ekipa še vedno pritiskala na veržejska vrata. Po odlični podaji Klemna Kunstlja v kazenski prostor je iz prepovedanega položaja mrežo zatresel Borut Semler. Prvo resno delo v naših vratih je imel Albert Vezirovič šele v 41. minuti. Kljub izteku prvega polčasa se igra ni umirjala, v 45. minuti je Sašo Aleksander Avbelj odlično podal preko domače obrambne vrste Marku Lunderju, ki pa ga je domači vratar Matej Andrejč, po mnenju mnogih nepravilno zaustavil v 16. metrskem kazenskem prostoru. Naša izbrana vrsta se je odpravila v slačilnico z vodstvom 1 : 0.

V drugem polčasu je trener domačih Zlato Gabor v napad poslal tri napadalce, kar je naši ekipi omogočalo hitre protinapade. Po odlični globinski podaji Klemna Kunstlja je v 51. minuti za vodstvo naših z 2 : 0 zadel Borut Semler. Povišanje vodstva naše izbrane vrste je ekipo Veržeja samo še vzpodbudilo k bolj agresivni igri, kar se jim je obrestovalo, ko je Armin Kukavica v 53. minuti napravil prekršek v 16. metrskem kazenskem prostoru za najstrožjo kazen. Strel z 11. metrov je izvedel Jernej Trstenjak. Izkazal se je naš, eden in edini, vratar Albin Vezirovič. Ostalo je pri rezultatu 2 : 0 za NK Roltek Dob. Vrstili so se napadi obeh ekip, vendar do spremembe rezultata ni prišlo. Do konca polčasa se je še nekaj krat izkazal naš vratar Albin Vezirovič, ravno tako pa so tudi naši igralci ogrožali nasprotnikova vrata.

Novo strokovno vodstvo, na čelu s trenerjem Damjanom Romihom je zelo uspešno opravilo svojo prvo skupno “nalogo”.

VSI ZA ŠAMPIONE Z DOBA!!

Fotoutrinki by Janez AVSEC

Naj foto po izboru fotografa : Uspešna obramba 11. metrovke vratarja Albina Veziroviča
Naj foto po izboru fotografa : Uspešna obramba 11. metrovke vratarja Albina Veziroviča

Galerija: 2. SNL 2015/2016 - 14. krog