2. SNL: Z dobro igro do zmage

V 20. krogu 2. SNL je v športnem parku Dob gostovala ekipa iz Šenčurja – NK Šenčur. Z današnjimi gosti smo se v letošnji igralni sezoni prvič srečali na gostovanju v 4. krogu, kjer je naša ekipa NK Roltek Doba priigrala 3 točke . Današnji gostje so nam vrnili z enako mero v 13. krogu, ko so iz športnega parka Dob odnesli 3 točke.

Od nogometne sezone 2010/2011, odkar naša ekipa  igra v 2. SNL, sta se ekipi srečali 18 krat. Ekipa NK Rolek Doba je priigrala 10 zmag, 4 neodločene izide, 4 krat pa je morala priznati premoč ekipi NK Šenčur.

Začetna žoga je pripadali gostom. Po sodnikovem pisku, glavni sodnik je bil Sašo HABJANIČ iz Murske Sobote, so gostje poskušali presenetiti našo ekipo, ki pa jim je odgovorila s hitrim protinapadom preko Markota LUNDERJA. V nadaljevanju tekme je na  igrišču prevladala naša ekipa, ki je v 3. minuti ponovno ogrozila Šenčurski gol, ko je Marko LUNDER z lepo podajo zaposlil Gregorja ČRETNIKA, ki pa ni bil natančen. Kljub všečni in disciplinirani igri Šenčurja so se naši napadi kar vrstili. V 10 minuti je Jernej LESKOVAR z glavo podal Markotu LUNDERJU, a žoga se je odbila od vratnice gola. Naslednja priložnost je bila v 14. minuti, ko je iz prekinitve, razdalja do nasprotnikovih vrat približno 20 metrov, prečko zadel Albert RAČIČ. Skoraj v isti minuti je žogo preko gola poslal, steber naše obrambe, Matic MIRTIČ. Gostje so prvič zaposlili našega vratarja Albina VEZIREVIČA v 30. minuti, ko so naš gol ogrozili s strelom iz prekinitve. V 36 minuti so gostje zagrozili s hitrim protinapadom. Martin CESAR je preigral našo obrambo in z euro-golom popeljal ekipo Šenčurja v vodstvo 0 : 1. Domača ekipa je želela pred polčasom ujeti izenačen rezultat, ko je razpoloženi Marko LUNDER zaposlil Davida LUKANCA, a tudi on je bil premalo natančen. Naša ekipa je odšla na počitek med polčasoma z golom zaostanka.

Igra v začetku drugega polčasa je bila podobna igri v prvemu polčasu. Domača ekipa napada, gostje se z disciplinirano igro branijo. V 54. minuti je naši ekipi uspelo izenačiti, strelec gola za rezultat 1 : 1 razpoloženi Marko LUNDER. Po izenačitvi so se začele pojavljati razpoke v  igri gostov. To smo izkoristili v 64. minuti, ko je po predložku iz prekinitve, izvajal jo je kapetan naše ekipe Klemen KUNSTELJ iz oddaljenosti približno 40 metrov,  žogo za hrbet gostujočemu vratarju, Roku VODIŠKU, poslal Matic MIRTIČ – rezultat 2 : 1. Po prejetem golu so gostje poskušali nadoknaditi zaostanek, a jih je z odlično obrambo zaustavil naš vratar Albin VEZIROVIČ.  Napadi naše ekipe so se kar vrstili, a za svoj trud so bili ponovno nagrajeni v 86. minuti, ko je po izvrstni podaji razpoloženega Markota LUNDERJA za končnih 3 :1, nasprotnikovo mrežo “zatresel” Armin KUKAVICA  .

Danes je bila ekipa NK Roltek Doba prvič v pomladanskem delu v popolni sestavi, kar se je odražalo tudi na igrišču. Menim, da so lahko gledalci uživali v nogometni igri in na koncu zadovoljni zapustili športni park Dob.

Foto REPORTAŽA by Janez AVSEC

Galerija: 2.SNL 2015-2016: 20 krog