2.SNL-Člani A: KRANJSKA ZARICA V BOJU ZA OBSTANEK DOBLJANOM ŠE DRUGIČ LETOS ODŠČIPNILA VSE TRI TOČKE!

2.SNL-Člani A:
KRANJSKA ZARICA V BOJU ZA OBSTANEK DOBLJANOM ŠE DRUGIČ LETOS ODŠČIPNILA VSE TRI TOČKE!
Po, navkljub porazu, solidni predstavi “Modrih” iz Doba proti vodilni NŠ Mura v prejšnjem krogu, je bilo pričakovati, da bodo Dobljani “z lahka” ugnali naslednjega nasprotnika, saj se le-temu v letošnji sezoni že nekaj časa nič kaj dobro ne piše, ko govorimo o obstanku v 2. SNL.
A 26.krog v 2.SNL je prinesel našim nogometašem nasprotnika, ki nikoli ne odide v dvoboj z “belo zastavo”, pa čeprav je na videz v izgubljenem položaju.
Govor je seveda o kranjski NK Zarica 2015 in njihovih borbenih ter vztrajnih Gorenjcih, ki so v letošnji sezoni Dobljanom enkrat že zadali boleč poraz in sicer 14.oktobra lani, ko so jih v Športnem parku Dob ugnali z 2:5. Takrat je “Modre” še vodil štajerski nogometni strateg Damijan Romih, a to je bilo tudi njegovo zadnje dejanje na trenerskem stolčku NK Roltek DOB, saj ga je z njega “odnesel” prav ta poraz.
In nogometaši Zarice so udarili še drugič v letošnji sezoni, ne sicer tako močno, a kljub temu boleče. Naše nogometaše, ki jih od “14.oktobra lani” vodi trener Nenad Toševski, so v Kranju ugnali z “minimalnih” 1:0, gol za zmago Gorenjcev pa je iz praktično edine prave priložnosti na tekmi, dosegel Matic Ahačič in sicer v 75.minuti. Še bolj, kot gola, so se seveda domači navijači razveselili zadnjega sodnikovega piska, saj po novem pogledu na lestvico, vsaj (začasno) malce lažje “dihajo”. Trenutno so na 13.mestu
Dobljani pa…..4 kroge pred koncem prvenstva morda res ni več prevelike nervoze. Ali pač? To velja predvsem, kar se tiče boja za obstanek. A pogled na lestvico je vse prej, kot zavidljiv, saj se “Modri” trenutno nahajajo na 11.mestu #2SNL in imajo 6 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem, NK Brežice 1919.
Nikakor pa ne velja za zaključek letošnje sezone, saj imajo Dobljani pred seboj še 4 zelo zahtevne obračune in sicer prihodnjo soboto, ko se bodo doma pomerili z NK Fužinar Ravne, nato pa sledi težko pričakovano gostovanje v Radomljah in veliki derbi,VasClassico“(Nedelja, 13.5.2018) z NK Radomlje . V predzadnjem, 29.krogu bodo Dobljani doma gostili ND Ilirija 1911(Sobota,19.5.2018) in v zadnjem gostovali pri NK ROGAŠKA.(Nedelja, 27.maj 2018).
Kako bo Toševski pripravil “Modre” na preostale 4 ligaške obračune in kakšno taktiko bo ubral, (še) ne vemo, vemo pa, da ga po porazu z Zarico ni doletela enaka usoda.
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
___________________________________________
26.krog II.SNL:
NK Zarica Kranj : NK Roltek Dob 1:0(0:0)FT
Matic Ahačič (75′)
Sodniki: Glažar Roman (glavni sodnik)
Burjan Aleksander (1. pomočnik)
Šprah Robert (2. pomočnik)
Delegat #NZS: Narobe Jakob
Št. gledalcev: 100
____________________________________________
#ČlaniA #2SNL Nogometna zveza Slovenije
Trojane, gostišče s tradicijo Roltek #Slovenija
#ELTEKOMAspDOBpriDOMŽALAH