8.KROG II.SNL: PA SMO JO DOČAKALI, PRVO LETOŠNJO, A TUDI ZASLUŽENO ZMAGO DOBLJANOV!

Naša članska ekipa NK Roltek Dob je v Športnem parku Dob pri Domžalah v 8.krogu II.SNL gostila ekipo Beltincev in jo ugnala z visokih in zanesljivih 4:1. Dobljani so s prvo zmago v letošnji sezoni skočili po lestvici navzgor za tri mesta in so sedaj trenutno na 10.mesti prvenstvene lestvice 2.SNL.

 

Dobljani so pričeli zelo napadalno in takoj po začetnem pisku glavnega sodnika Davida Šmajca “pritisnili” na vrata gostov ter si priigrali nekaj resnih priložnosti, med le-temi je napadalec Dobljanov Denis Petrovič v 15.minuti tekme z izjemnim strelom “stresel” vratnico.                                                             Sledile so minute, ki so pripadle gostom, saj so si tudi Beltinčani priigrali nekaj zrelih priložnosti, še največ preko Asentiča, a je vse ostalo le pri priložnosti.

Dobljanom se je ponovni pritisk na vrata gostov obrestoval v 31.minuti tekme, ko je po dobri podaji s kota z neposredne bližine gol dosegel Tadej Rems in Dobljane popeljal v vodstvo z 1:0.

Ko je že kazalo, da bodo Dobljani na premor odšli z minimalno prednostjo, je po odličnem protinapadu v 43.minuti na sceno stopil domači napadalec Erwin Tiganj in povišal prednost”Modrih”  na 2:0, to pa je tudi bil rezultat polčasa.

V 2.polčasu sta si ekipi izmenjavali priložnosti, no do novega zadetka v mreži gostov so morali gledalci počakati do 56.minute, ko je glavni sodnik srečanja Šmajc zaradi igranja Matea Braniloviča(Beltinci) z roko dosodil najstrožjo kazen v korist Dobljanov, le-to pa je z izjemnim strelom (panenka) uspešno izkoristil domači kapetan Klemen Kunstelj.

Gostje so do svojega edinega gola prišli v 81.minuti tekem, ko je po podaji s kota uspešno podal Luka Pihler, mrežo domačih pa je zatresel Marko Maučec.

V 85.minuti pa se je  ekipa Beltincev uštela pri organiziranju obrambe, Dobljani pa so nesporazum med Alanom Hočevarjem in Patrikom Raduho hitro kaznovali,  do žoge je napreč pričel Albert Račič in dosegel gol za povišanje na končnih 4:1.

 

Tako domači trener  Nenad Toševski, kakor tudi Radovan Karanovič pri gostih, sta opravila vse tri menjave. Pri Dobljanih so na igrišče stopili še Tibor Gorenc Stankovič, Luka Gajič in Dino Zenkovič, pri gostih pa Maksimiljan Zorman, Luka Pihler in Ivo Balažic.

8.KROG II. SNL :                                                                                                                                             NK ROLTEK DOB : ND BELTINCI 4:1(2:0) 
Rems Tadej(31′),Tiganj Erwin(44′), Kunstelj Klemen(56′-11m), Račič Albert(86′)  ; Maučec Marko(83′)

Sodniki: Šmajc David (glavni sodnik), Bensa Uroš (1. pomočnik), Habuš Žan (2. pomočnik)
Delegat NZS : Babič Stanislav

Misel po tekmi: Pravijo, da smo zelo zgovorni in kreativni, ko koga pograjamo in da nam pri pohvalah zmanjkuje navdiha. Mi pa ponovno dokazujemo, da smo zgovorni in kreativni pri grajah, ko je to potrebno, tokrat pa je zelo na mestu seveda pohvala in jih bo še več, če bo za to dovolj navdiha. 

Čestitke za zasluženo zmago in super nogometno predstavo! 
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!

Tekst/Foto: Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob