2.SNL: Tekma se je odločila v zadnjih sekundah

Za nami je še en “vas clasico”, derbi-tekma med sosedoma, kajti v tekmi 12. kroga 2. slovenske nogometne lige sta se pomerili ekipi NK Kalcer Radomelj in NK Roltek Doba. To je bila 11. uradna tekma v 2. slovenski nogometni ligi.

Vsaka nogometna tekma med sosednima kluboma je nekaj posebnega, tudi današnja tekma ni bila nič drugačna.

Uvodne minute tekmo so pripadale gostiteljem, vendar je domači vratar Albin Vezirovič rutinirano obranil strel Hlede. Po strelu gostiteljev se je igra prenesla na sredino igrišča od koder sta obe ekipi poskušali presenetiti nasprotnika. V 20. minuti je imela naša ekipa dve priložnosti za zadetek, vendar je v golu svojo nalogo opravil vratar NK Kalcer Radomelj Aljaž Ivačič. V 30. minuti je naše ekipa obranila napad in pripravila hiter protinapad. Matic Mirtic je izvrstno podal Markotu Lunderju, ki je žogo podaljšal Borutu Semlerju, ta pa je rutinirano premagal domačega vratarja. To je bil prvi gol Boruta Semlerja za barve Roltek Doba. Domača ekipa Kalcer Radomelj si je še nekajkrat pripravila priložnost za izenačenje. Nevarni Stoijlovič je dvakrat z glavo zgrešil naš gol, v tretje pa mu je uspelo premagati našega golmana Albina Veziroviča, vpisala se je 42. minuta, rezultat 1 : 1.

V drugem polčasu je naša ekipa vstopila bolj podjetno kot domačini, vendar svojih prizadevanj niso kronali z zadetkom. Najlepša priložnost se je v 70. minuti ponudila Markotu Lunderju. V hitrem protinapadu se je znašel sam pred domačim vratarjem Aljažem Ivačičem, s strelom v vratarjevo glavo je zapravil najlepšo priložnost naše ekipe v 2. polčasu. Pred koncem tekme smo imeli še eno lepo priložnost, ko je Matic Mirtič izkoristil gnečo pred golom nasprotne ekipe in poskušal presenetiti vratarja Ivačiča, ki pa je bil na pravem mestu. Ko smo že mislili, da bomo na gostovanju osvojili eno točka je v 95 minuti Liridon Osmanaj izkoristil nepazljivost naše obrambe in dosegel gol za zmago NK Kalcer Radomelj.

Tako bomo sedaj v našo statistiko vpisali prvo zmago ekipe iz Radomelj. Na dosedanjih 11 uradnih tekmah v 2. slovenski nogometni ligi med Roltek Dob : Kalcer Radomlje je statistika sledeča:

NK Roltek Dob – 8 zmag; 2 neodločeni tekmi in 1 poraz
NK Kalcer Radomlje – 1 zmaga; 2 neodločeni tekmi in 8 porazov.

 

Vsi za šampione z Doba.

Tekmo si lahko ogledate v naši video galeriji ali na povezavi:
NK Kalcer Radomlje : Roltek Dob

Foto reportažo iz tekmo si lahko ogledate v naši foto galeriji ali na povezavi:
2. SNL: 12. krog