MNZ 15/16: Roltek Dob B jesenski prvak

Članska ekipa B NK Roltek Doba je v nedeljo, 25. oktobra 2015, odigrala zadnjo tekmo v jesenskem delu NMZ lige 15/16. Njihov nasprotnik so bila ekipa NK Dragomer.

1

 Jesenski prvaki lige MNZ 15/16

Zgodnji jutranji čas je kljub premiku ure, za 1 uro nazaj, prinesel meglico na igrišče, ki ga je kot “večino” naravnih nogometnih igrišč v Sloveniji načelo deževje prejšnjih dni. Kljub temu, da nasprotna ekipa NK Dragomerja ni uvrščena visoko na lestvici lige MNZ 15/16, pa je to ekipa, ki je zaradi visokih igralcev nevarna iz prekinitev.

Začetek tekme je prikazal, kaj krasi našo ekipo NK Roltek Doba v ligi MNZ 15/16, mladost, hitrost in nogometno znanje. Začetna žoga je pripadala naši ekipi, ki je svoje adute izkoristila in v prvi minuti, mislim pa da že malo prej. Po bliskovitem napadu je rutinirano poslal žogo za hrbet nasprotnemu vratarju Primožu Bedekoviču Tomaž Čebulj, rezultat 1 : 0  za NK Roltek Dob B. V naslednjih minutah so se vrstile akcije naše ekipe, in samo “prijateljske” sodniške odločitve so botrovale višjemu vodstvu ekipe NK Roltek Doba. V 6. minuti je nasprotni vratar grobo prekinil napad razpoloženega Tomaža Čebulja v vratarjevem 5 metrskem prostoru. Vendar sodnik ni prisodil kazen iz bele točke. V naslednjih minutah je nasprotni vratar ponovno grobo prekinil napad naših izven 16 metrskega prostora, za to si je sicer prislužil rumeni karton vendar bi moral po mnenju tudi strokovnega štaba nasprotne ekipe dobiti karton druge barve. Kljub “težkemu” igrišču tekma za gledalce ni bila dolgočasna. Do napake v domači vrsti je prišlo v 20. minuti, ko je iz prekinitve zapretila ekipa Dragomerja, a je žogo iza hrbta našega vratarja Tadeja Avseca poslal Dejan Bašič in dosegel svoj prvi gol, a na žalost avtogol. Rezultat po 20. minutah tekme 1 : 1. Do konca prvega polčasa so se priložnosti vrstile na obeh straneh vendar do spremembe rezultata ni prišlo.

V druge polčasu je nasprotna ekipa želela preiti v vodstvo, vendar je naša ekipa rutinirano prekinjala njihove napade. V 67. minuti je grobo igro Dragomerja v njihovem kazenskem prostoru glavni sodnik Žan Jazbec kaznoval z 11. metrovko. Uspešno jo je izvedel Žan Cerar, rezultat 2 : 1 za Roltek Dob B. Zaradi vse bolj “načetega” igrišča je postala igra vse bolj nepredvidljiva. To je izkoristila nasprotna ekipa z dosego gola iz prekinitve v 80. minuti, strelec gola Alen Ružič – rezultat 2 : 2. Do konca tekme so igralci obeh ekip še nekajkrat zaposlili oba vratarja vendar do spremembe rezultata ni prišlo.

Statistika ekipe NK Roltek Doba v jesenskem delu  lige MNZ 15/16:
– 6 zmag;
– 2 neodločen rezultat;
– 0 porazov.

Čestitamo igralcem, trenerju Dušanu Smolnikarju in njegovemu pomočniku Janez Avscu za več kot odličen jesenski del sezone MNZ 15/16.

MNZ15-16

Foto reportažo si lahko ogledate v naši foto galeriji ali na povezavi: Foto galerija

VSI ZA ŠAMPIONE Z DOBA!!!