30.(ZADNJI) KROG 2.SNL:  16. “VAS CLASSICO” V 2.SNL NI PRINESEL ZMAGOVALCA!  PO ZAOSTANKU 0:3 DOBLJANI ZASLUŽENO DO TOČKE IN DO 3:3-KAPETAN KUNSTELJ IN “JOKER S KLOPI” ZENKOVIČ  Z IZJEMNIMI GOLI UTIŠALA MLINARJE!

Naša članska ekipa NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Nenad Toševski, je v zadnjem krogu letošnje sezone doma v derbiju gostila sosede iz Radomelj in z njimi remizirala 3:3.

Gostje so  16.”Vas Classico” 2.SNL pričeli bolje in z izjemnim Hajričem v 4.minutah obrambo Dobljanov načeli z 2.goloma prvega strelca lige ter ob polčasu vodili že z 0:2.

V 2.polčasu so vodstvo še povečali na 0:3, ko je v polno v 52.minuti tekme zadel še Zabukovnik.

A Dobljani se tradicionalno na derbiju, kot na vsaki drugi tekmi, niso predali in super kapetan “Modrih” Klemen Kunstelj je z dvema goloma v 4.minutah “utišal” gostujoče navijače saj je zadel v 77.minuti ter 81.minuti tekme. Drugi gol je dosegel z  odlično izvedenim strelom z 11-m, le-ta je bila dosojena zaradi igranja gostov z roko v svojem kazenskem prostoru. Dobljani so tako ulovili priključek ter še bolj pritisnili na vrata Radomljanov, ki so bili očitno zaradi dveh hitrih golov brez idej. Pritisk na vrata gostov se je hitro obrestoval, ko je za izenačenje na 3:3 poskrbel “joker s klopi”, naš super mladinec Dino Zenkovič. Z izjemnim golom je matiral vratarja gostov.

Naj omenimo še eno, “zlato” priložnost v samem “izdihljaju” tekme, do le-te je prišel naš nogometaš Gaber Petric, saj se je z gostujočim vratarjem srečal “iz oči v oči-ena na ena”, a je vratar Radomljanov Lenart Cerar strel Petrica ubranil in ostalo je 3:3.

Sezona je tako končana, Dobljani so jo z remijem sezono končali na 8.mesti, osvojili pa so 40.točk.

Najboljši strelec pri Dobljanih je Denis Petrovič, ki je v tej sezoni tekmecem zabil 10.golov. Sledi mu Gaber Petric, ki je dosegel 8.golov in Klemen Kunstelj, ki jih je zabil 6.

Največ nastopov za Dobljane je v tej sezoni zbral Luka Guček in sicer 29. Odigral je 2.579 minut. Sledi mu Albert Račič, ki  je odigral 2.520 minut.

Tekme Dobljanov doma in v gosteh si je ogledalo 5.860 gledalcev. Športni park Dob je obiskalo 2.810 gledalcev.

30.KROG II.SNL:
NK ROLTEK DOB : NK RADOMLJE 3:3(0:2)FT

Kunstelj Klemen(77′, 81′-11m), Zenkovič Dino(85′) ;  Hajrič Anel(11′,15′), Zabukovnik Mark(52′)

Sodniki: Podgoršek Marko (glavni sodnik),

Bezjak Boštjan (1. pomočnik),

Flajšman Jernej (2. pomočnik)

Delegat: Hotko Viktor
Št. gledalcev: 400

ČESTITKE TUDI JAKI KASNIKU IN GAŠPERJU LEVAČIČU ZA DEBITIRANJE NA KLOPI ČLANSKE EKIPE NK ROLTEK DOB V LETOŠNJI SEZONI!

Čestitke Dobljanom za srčno borbo in točko!
#VsiZaŠAMPIONEizDoba!
#vasclassico