B ekipa: Jesenski prvaki “spomladansko utrujeni”

14. krog Regionalne ljubljanske lige je v Športnem parku Dob pri Domžalah še povečal negotovost, s katero se v spomladanskem delu prvenstva sooča B ekipa NK Roltek DOB. Dobljani so minuli vikend doma gostili NK Svoboda Ljubljana in srečanje izgubili z 0:3.

Sprva je sicer kazalo, da imajo naši nogometaši vse vajeti v svojih rokah, a je ostalo le pri neizkoriščenih priložnostih. Ravno nasprotno pa so bili gostje iz Ljubljane bolj učinkoviti. Tako so v 35. minuti 1. polčasa tud…i povedli. Za vodstvo 0:1 je zadel Hafizovič Alen. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil.

Galerija: 14. krog-2

V nadaljevanju srečanja so bili nogometaši Svobode vse bolj nevarni in so vse bolj prihajali do novih priložnosti. Sledil je nov šok za domače. V 51. minuti je za povišanje gostov na 0:2 zadel Dindič Jasmin. Slabih 20. minut kasneje je na 0:3 povišal še Aličaič Anel ter dokončno potrdil zmago gostov. Rezultat se do konca srečanja ni več spremenil.

Razočaranje v ekipi “Modrih” je zagotovo veliko, saj so v uvodnih treh krogih ostali brez osvojene točke, prav tako pa je “skopnela” vsa prednost, ki so si jo priigrali jeseni.

Albin Vezirovič:
“Jezen sem, tako zelo sem jezen, ker se trudimo, a ne gre in ne gre. Res nam gre vse narobe. Imamo voljo, imamo energijo, bile so priložnosti, a jih nismo izkoristili.
Gostje so izkoristili prav vsako!”, je v kratkem pogovoru povedal Albin Vezirovič, prvi vratar B ekipe NK Roltek DOB.
Dušan Smolnikar, trener Dobljanov ostaja optimist:
” Res je, da smo zapravili ves kapital, pozna se, nimamo klopi, fantje se trudijo, v igri smo dominirali, a ne zadenemo. Za zmago potrebuješ gole. Samo priložnosti in volja je premalo. A moramo dvigniti glave in delati, delati in delati. Ni predaje. V moje nogometaše verjamem. Cilja sta jasna!”.

Dobljani so s tretjim zaporednim porazom izgubili vodilno mesto v ligi. Imajo sicer enako število točk, a ima NK Arne Tabor 69 boljšo “gol razliko”. Močno sta se jim približala tudi NK Kočevje, ki zaostaja sedaj le 2 točki in NK Kresnice, ki za Dobljani zaostajajo 3 točke.

Dobljane čaka v prihodnjem krogu zelo zahtevno gostovanje pri “najbližjih sosedih”, v 15.krogu se bodo namreč v Ihanu pomerili z NK Ihan.

Regionalna Ljubljanska liga 16/17
NK Roltek DOB(B) : NK Svoboda Ljubljana 0:3 (0:1)FT
Strelci: Hafizovič(35′), Dindič (51′), Aličaič (70′)

Glavni sodnik: Begič Amel
1. pomočnik: Rozina Janez
2. pomočnik: Cerar Simon

Vsi za Šampione iz Doba !

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi na klubski uradni spletni strani www.nkdob.si in na naši Facebook ter Twitter (@NkRoltekDob) strani.

Gregor Horvatič
Stiki z javnostjo Nk Roltek Dob

Foto: G.H., Nk Roltek Dob