“MODRI” iz Doba doma le strli “BRICE”!

Dobljani, ki so v letošnji sezoni najbolje strelsko razpoložena ekipa 2.SNL, saj so zabili nasprotnikom kar 47 golov, kar je največ v ligi, so minulo soboto v 21.krogu 2.SNL doma gostili NK Brda.

Na uradnih tekmovanjih se ekipi srečujeta od nogometne sezone 2004/2005, ko sta bili obe ekipi še v 3. SNL- Zahod, kjer sta se do sedaj srečali 12 krat. “Modri” iz Doba so na medsebojnih srečanjih zmagali 3 krat, 5 krat sta se ekipi razšli z neodločenim izidoma, 4 krat pa so morali priznati premoč sobotnim gostom. V 2. SNL sta bili do sobotne tekme odigrani dve tekmi z “Brici” in sicer v letošnji sezoni, ki je za Nk Brda tudi “krstna” sezona v 2.SNL.

Statistika je tu na strani Dobljanov, saj imajo na “svojem računu” 1 zmago in en remi. Prva tekma se je končala z remijem 2:2. Za Dobljane sta na gostovanju v Vipolžah zadela kapetan Klemen Kunstelj in Rok Kidrič. Tekmo v Dobu so z minimalnih 1:0 dobili Dobljani, edini gol je v 10.minuti dosegel Samo Kokalj.

Borbeni Primorci, ki jih vodi trener Anton “Tonči” Žlogar, nekdanji slovenski reprezentant, so v soboto zagotovo želeli popraviti letošnjo statistiko in nikakor niso prišli v Dob z belo zastavo, a Dobljani so na goste odlično pripravljeni in statistiko medsebojnih obračunov še izboljšali.

Da so nasprotnika vzeli zelo resno, so nakazali že takoj po začetnem sodnikov pisku, ko so silovito pritisnili na vrata gostov, saj se je mreža le-teh zatresla že v 2.minuti prvega polčasa, ko je po strelu s kota v polno z glavo 15 gol sezone zadel Rok Kidrič, najboljši strelec Dobljanov v letošnji sezoni. A “Brici” se niso dali kar tako in so do sredine prvega polčasa že izenačili. V 30.minuti je za to poskrbel  in za 1:1 zadel Miha Simčič Zuljan.

V drugem polčasu smo videli nadaljevanje  trdega boja za vsako žogo in številne priložnosti, a najlepšo je zagotovo izkoristil Albert Račič, ko je v 55.minuti Dobljane popeljal vodstvo z 2:1 z izjemnim prostim strelom, pri katerem je bil sicer odličen gostujoči vratar Matej Mavrič brez moči. Domači vratar Matic Čretnik se je prav tako izkazal in v drugem polčasu prikazal zanesljivo obrambo ter ni več dopustil, da bi se mreža Dobljanov ponovno zatresla. Kljub vodstvu domačih in minimalnem zaostanku gostov sta ekipi sicer še naprej kazali željo po zadetkih, a se rezultat do konca tekme ni več spremenil in Dobljani so vknjižili nove 3 točke v boju za naslov prvaka 2.SNL, kje za vodilnim Triglavom zaostajajo 5 točk. Domači trener Damijan Romih je vse tri menjave opravil v drugem počasu, ko so v igro vstopili Armin Kukavica. Gregor Čretnik in Klemen Kunstelj, iz igre pa odšli Denis Šmigoc, Tomaž Avbelj in Ernest Grvala.

“Odigrali smo dobro tekmo, a smo za zmago vložili veliko energije, saj je bil nasprotnik zahteven in ni popuščal. Prav tako nismo popuščali tudi mi in tu je rezultat”, je po tekmi dejal trener Dobljanov, Damijan Romih.

 

Tomaž Avbelj, centralni vezist Nk Roltek Dob: “Veliko smo morali preteči, da smo zaustavili goste, potrebno je bilo vložiti velik truda, saj so bili dobro pripravljeni na to tekmo. Seveda sem zadovoljen z zmago in novimi tremi točkami.”

Dobljani so s trinajsto zmago v sezoni še povečali prednost pred Ankaranom(6 točk) in so trdno na 2.mestu prvenstvene lestvice 2.SNL. V 22.krogu “Modre” čaka zahtevno gostovanje pri ptujski Dravi, tekma bo to soboto, 22.4.2017 ob 17.uri na Mestnem stadionu Ptuj.

Čestitke Dobljanom za zmago in  borbenost na nogometni zelenici!
Vsi za ŠAMPIONE iz Doba !

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani www.nkdob.si in na naši  Facebook ter Twitter (@NkRoltekDob) strani.

 

Gregor Horvatič
Stiki z javnostjo NK Roltek Dob