»MODRI« IZ DOBA V NOVI SEZONI BREZ B-EKIPE!

»MODRI« IZ DOBA V NOVI SEZONI BREZ B-EKIPE!

Vodstvo NK Roltek DOB, na čelu s predsednikom Bojanom Gasiorjem, se je odločilo, da bo klub v prihodnji sezoni nastopal z le eno člansko ekipo.

Kot edini nogometni klub v regiji(op.p) ter za »trenutek« celo v državi, smo se Dobljani tri nogometne sezone s ponosom predstavljali širši javnosti tudi s ČLANSKO B EKIPO, ki je še v lanski sezoni nastopala v Regionalni ljubljanski ligi(RLL/4.SNL), le-ta sicer deluje pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Ljubljana.
Članska B ekipa je bila »priložnost« z dvojnim namenom delovanja in sicer za igralce članske A ekipe, ki so se vrnili na nogometno zelenico po poškodbi ter seveda za nogometaše naše nogometne šole, da nadaljujejo svojo nogometno kariero pri članih in si z dobrimi nastopi v ti. »B moštvu« zagotovijo morebitno mesto v članski A ekipi. Vsekakor se je potrebno zavedati, da je njihovo vključevanje v nastopanje v 2.SNL proces, ki ni odvisen od njih samih, pač na to vpliva kar nekaj dejavnikov, kot so stabilnost članske A ekipe, vizija in medsebojno sodelovanje obeh strokovnih štabov ter nenazadnje tudi finance za delovanje »rezervne ekipe«.
Žal pa se je po koncu sezone 2017/2018 izkazalo, da strokovni štab našega članskega A moštva, ki nastopa v 2.SNL, v prihodnje ne računa več na “rezerviste”.
Za NK Roltek Dob tako predstavlja B-ekipa neracionalen in nesmiselen finančni zalogaj.
Ker pa je za zagotavljanje zadostnih finančnih sredstev klub odvisen predvsem od samega sebe, si B ekipe žal ne more več privoščiti, pa čeprav so bile vse tri sezone članske B ekipe izjemno uspešne.
_________________________________________________________________________________
NK ROLTEK DOB IN KLUBSKA UPRAVA SE ZAHVALJUJE VSEM, KI STE NA KAKRŠENKOLI NAČIN OMOGOČILI DOSEDANJE DELOVANJE ČLANSKE B EKIPE.
NK ROLTEK DOB SE ŠE POSEBEJ ZAHVALJUJE TRENERJEMA, DUŠANU SMOLNIKARJU IN MATJAŽU KUNSTLJU, STROKVNIM DELAVCEM TER VSEM NOGOMETAŠEM IN NJIHOVIM STARŠEM, KI SO BILI DEL B EKIPE.
ZAHVALA TUDI SEVEDA NAŠIM SPONZORJEM, Trojane, gostišče s tradicijo, Roltek SLOVENIJA IN #ELTEKOMA S.P. IZ TURNŠ PRI DOBU(KOTNIK MARKO IN Matej Kotnik) ZA FINANČNO PODPORO.
_________________________________________________________________________________
V svoji »krstni« sezoni 2015-2016, je B Ekipo »Modrih« iz Doba vodil domači nogometni strateg Dušan Smolnikar, naši »rezervisti« pa so nastopali v ligi Medobčinske nogometne zveze Ljubljana (Liga MNZ Ljubljana/5.SNL) ter na koncu sezone osvojili odlično 2.mesto, ter si z le »piškavo« točko zaostanka za prvaki NK Interblock Ljubljana, zagotovili napredovanje v Regionalno ljubljansko ligo(RLL/4.SNL). Ob 16 zmagah, 2 remijih in le 2 porazih ter osvojenih 38-ih točkah je najboljši strelec pri Dobljanih postal Gašper Repnik.
Pod trenersko taktirko Dušana Smolnikarja, je B ekipa nadaljevala uspešno delo tudi v RLL ter z le 3 točkami zaostanka za Kočevjem in 6 točkam zaostanka za prvaki NK NK ARNE TABOR 69, sezono 2016-2017 končala na visokem 3.mestu. Na svoj nogometni račun so naši nogometaši vknjižili 13 zmag, 4 remije in 5 porazov ter osvojili 43 točk. Naj strelec pri Dobljanih je z 6 doseženimi gosli v prvenstvu postal Kristjan Jemec Kocjan.
V minuli(in za B ekipo žal zadnji) sezoni je ti. «rezerviste« vodil prav tako domači trener, Matjaž Kunstelj, ki je podobnega »trenerskega kova«, kot Smolnikar, saj prisega na trde treninge brez milosti. Neštetokrat smo v besedah obeh trenerjev opazili »delo, delo in še enkrat delo«.
Kadrovsko je bila B ekipa dobro dopolnjena, saj so se ji priključili tudi nekdanji mladinci.
Sezono 2017/2018, so naši nogometaši z 8 zmagami, 5 remiji in 9 porazi ter osvojenimi 29 točkami končali na solidnem 6.mestu, za prvaki RLL/4.SNL pa so zaostali 19 točk. Največ golov je za »Modre« iz Doba dosegel Gašper Repnik, ki se je med strelce vpisal 5 krat.

Naši fantje so torej »spisali« še eno lepo nogometno zgodbo, ki zagotovo ne bo odšla na smetišče nogometne zgodovine. Čas pa bo bržkone tisti pokazatelj, ali se bo njena razpustitev dejansko »izplačala«.

Dejstvo pa je, da se bo uprava kluba še naprej trudila, da bo NK Roltek Dob ostal in deloval, kot stabilen nogometni klub na vseh področjih in v vseh nogometnih selekcijah.
Vsekakor se zahvaljujemo vsem, ki podpirate naš klub in sodelujete z NK Roltek Dob ter soustvarjate naše skupne uspehe.
Hvala ker nas boste podpirali tudi v prihodnje!

HVALA VAM ZA VSE, ČLANSKA B EKIPA!

Vsi za šampione iz Doba!

#ČlaniB #RegionalnaLjububljanskaLiga Medobčinska nogomentna zveza Ljubljana 2. SNL Nogometna zveza Slovenije
#2SNL #4SNL #5SNL