Prijateljska tekma NK Olimpija : Roltek Dob

Članska ekipa NK Roltek dob je v svoji prvi pripravljalni tekmi na gostovanju v čatežu morala priznati premoč Olimpiji – priložnost so dobili tudi mladinci!

Druga pripravljalna tekma za ljubljansko Olimpijo, aktualne državne prvake 1.SNL in prva tekma po dveh mesecih premora za Dobljane, drugo uvrščeno ekipo 2.SNL, je pomenila “trening” za nadaljevanje priprav prvih in začetek le-teh drugih.
Ljubljančani se namreč že teden dni pripravljajo v termalnem središču Čatež ob Savi, kjer so tudi že odigrali prijateljsko tekmo s hrvaškim drugoligašem NK Zagreb in ga odpravili s 3:0.

“Modri” iz Doba, ki so pod taktirk…o trenerja Damijana Romiha s treningi pričeli pred dvema tednoma, so se na prvo pripravljalno tekmo odpravili z mešano zasedbo. Ob lepem vremenu in ugodnih pogojih za tekmo so priložnost dobili prav vsi nogometaši, tako članske, kakor mladinske selekcije. Zaradi odsotnosti prvega vratarja članske ekipa je priložnost dobil drugi vratar članske A ekipe Tadej Avsec in  mladinski vratar Žan Pižmoht.
Dobljani so pričeli tekmo pogumno in borbeno, a so “gostitelji” prvi povedli v 23. minuti, gol je dosegel Krefl. Do 40. minute 1. polčasa so se Dobljani dobro upirali aktualnim državnim prvakom, nato pa sta sledila dva hitra gola, za Olimpijo sta zadela Avramovski in Vukčevič, ki je tudi postavil rezultat polčasa 3:0.
V 2. polčasu so “Zmaji” pokazali svojo moč proti-napadov, saj so Dobljani igrali preveč “odprto” oz. napadalno. Prav vsak tak poskus napada so “Zmaji” kaznovali z golom. Na 4:0 je z najstrožje kazni v 73. minuti zadel Miškič, na to pa Boateng, nova okrepitev Ljubljančanov,v 83. minuti. Le minuto kasneje je zadel tudi David Lukanc, nekdanji nogometaš “Modrih” iz Doba. Končni rezultat, za visokih 7:0 je z svojim drugim golom poskrbel Kingley Boateng.
“Tega si nismo preveč želeli, dobili smo malce preveč golov”, je bilo mnenje večine Dobljanov, “a gremo naprej”. Kljub visokemu porazu niso bili sklonjenih glav in to je pravilno. Naši nogometaši trenirajo vsak dan, na sporedu je še precej trening tekem.
Svoje bodo dodale tudi priprave, ki bodo potekale konec februarja v hrvaškem Rovinju. Gremo Dob!

Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba !

Gregor Horvatič
Stiki z javnostjo Nk Roltek Dob

Statistika:
Prijateljska tekma  NK Olimpija Ljubljana : NK Roltek DOB 7:0(3:0)
Krefl(23), Avramovski(41), Vukčevič(42), Miškič(73-11m), Lukanc(84) in Boateng(83, 88),

Postava Doba(1.polčas):
Tadej Avsec (v), Žiga Avbelj, Klemen Nemanič, Matic Zupanc, Nik Plavšić, Albert Račič(c), Grega Čretnik, Denis Šmigoc, Samo Kokalj, Jernej Leskovar in Rok Kidrič

Postava Doba (2.polčas):
Rok Pižmoht(v), Armin Kukavica, Matic Mirtič(c), Alen Romih, Andraž Kos, Marko Lunder, Lovro Splichal, Sašo Koleša, Jernej Horvat, Ernest Grvala, in Klemen Kolar.

Postava Olimpije (1.polčas):
Vodišek, Vukčevič, Zarifovič, Bajrič, Štiglec, Krefl, Cretu, Miškič, Avramovski, Tijanič in Eleke

Galerija: Trening tekma 2017 / Olimpija : Roltek Dob