Z novo sezono novosti v 2. SNL 2015/2016

Že je v petindvajseto sezono že julija krenila slovenska najmočnejša liga, podobno velja tudi za drugo ligo, ki v marsikaterem pomenu služi kot priprava za prvoligaško tekmovanje. Drugoligaši vstopajo v petindvajseto sezono z novo uradno žogo, eno tekmo na krog pa bomo vseh sedemindvajset krogov prenašali na NZS.si.

Na drugoligaških igriščih bodo nogometaši v sezono 2015/2016 igrali z žogo Nike Ordem 3, prav takšno, kot jo uporabljajo v angleški Premier League, španski Ligi BBVA, italijanski Serie A in še kje. Žogo sestavlja dvanajst panelov, ki omogočajo večjo natančnost žoge pri letu, velika grafična poslikava pa zagotavlja, da bodo igralci žogo dobro videli prav v vsakih vremenskih pogojih. Sestava žoge je v 40 odstotkih sintentično usnje, 30 odstotkih guma, 20 odstotkih poliester in v 10 odstotkih bombaž. Posebna sestava žoginega mehurja omogoča izreden pospešek pri samem udarcu, vse skupaj pa pomeni, da bodo imeli drugoligaški vratarji veliko težav pri ustavljanju strelov.

Z novo sezono pa bodo ljubitelji nogometa in tisti, ki strastno spremljajo drugoligaško prvenstvo, nov razlog za zadovoljstvo. V vsakem krogu si bodo lahko ogledali eno tekmo v neposrednem prenosu (1k) na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, v prvem krogu pa se bo naša kamera odpravila na stadion Zarice, kjer se bosta v kranjskem derbiju pomerila NK Zarica Kranj in NK Triglav Kranj, tekma pa se bo v soboto pričela ob 18. uri, tekmo pa bo komentiral Rok Virag.

V naslednjih krogih bodo v prenosih še naslednje tekme:

2 krog: Triglav – Dob – 16.8. ob 17.30 uri
3 krog: Dob – Radomlje
4 krog: Drava – Ankaran