2. SNL 13. krog: Nismo dopustili presenečenja

Pred 13. krogom 2. slovenske nogometne lige ni bilo največ besed napisanih o favoritih kroga, temveč o izstopu članske ekipe NK Zavrča iz lige. Naše športno društvo je z obžalovanjem spremljalo izstop ekipe NK Zavrč, kot so napisali v pismu javnosti (preberete si ga lahko na tej povezavi) je glavni vzrok pomanjkanje finančnih sredstev. Kot vsi nogometni klubi iz manjših krajev, tudi pri klubih iz velikih mest ni velike razlike, se vsi srečujemo s finančnimi težavami. Kljub donacijam občin, ki so po različnih občinah različno visoke in za katere se zahvaljujemo, in prispevkov sponzorjev, se velika večina klubov srečuje s popolnoma enakimi težavami kot športno društvo iz Zavrča. S tem ne mislim na finančna sredstva za delovanje društev, mislim predvsem na plačilo obveznosti za izvedbo tekme (plačilo sodnikov, delegatov, prevozov ekip). Za povprečen slovenski nogometni športni klub, katerega ekipe sodelujejo v MNZ ligah, slovenskih mladinskih ligah in 2. SNL govorimo o plačilu zgoraj navedenih finančnih obveznostih v višini 25.000 do 35.000 €. V primeru neplačevanja finančnih obveznosti sledi kazen, ki društvom onemogoča sodelovanje v nogometnih ligah.

Menim, da je že čas, da bi Nogometna zveza Slovenije svojo podporo razširila iz prvih članskih in mladinskih lig tudi na ostale lige. A pozabiti ne smemo tudi na medije, ki 2. Slovensko nogometno ligo »pokrivajo« zelo mačehovsko, nekaj informacij o ligi dobimo/dobite na strani NZS-ja in Slovenskem nogometnem portalu, tiskanim medijem pa je liga popolnoma nezanimiva.

Sedaj pa se posvetimo 13. krogu 2. SNL, oziroma gostovanju naše ekipe pri ekipi Farmtech Veržej, na stadionu Čistina. Na uradnih srečanjih sta se ekipi srečali 11 krat, naša ekipa je vpisala 6 zmag, 3 neodločene izide in 2 poraza. Veržejski vratar je moral 17 po žogo za svoj hrbet, naš vratar pa 5 krat.

V 12. krogu je ekipo vodil nov trener Marko LEŠNIK, dotedanji trener Zlatko GABOR je postal trener ekipe NŠ Mura, ki igra v 3. slovenski nogometni ligi. Novi trener je debi opravil z odliko, kajti iz gostovanja v 12. krogu, proti vodilni ekipi Triglav Kranj, je domov »prinesel« 1 točko.

Glavni sodnik na tekmi je bil Vojko GORIČAN, pomočnika David GABROVEC in Janez BEZJAK, za regularnost tekme je skrbel delegat Andrej TRATNJAK. Po sodnikovem pisku je naša ekipa poskušala prevzeti pobudo in prevlado na igrišču. Domača ekipa je z disciplinirano obrambo prestrezala in onemogočala organizirane napade naši ekipi. V 2. minuti tekme je v kazenski prostor domačinov lepo prodrl Ernes GRVALA in iztržil samo prvi kot na tekmi za našo ekipo. Domačini so prvič ogrozili naša vrata v 5 minuti, a naš vratar Matic ČRETNIK ni dopustil presenečenja. V 26. minuti je v protinapadu, naš kapetan Matic MIRTIČ lepo izkoristil neizkušenost domačih branilcev, ki so ga v 16 metrskem prostoru zaustavili s prekrškom za najstrožjo kazen. Priložnost je izkoristil Jernej LESKOVAR in s svojim četrtim golom povedel našo ekipo v vodstvo z 1 : 0. Igra se je nadaljevala na sredini igrišča, s posameznimi protinapadi na obeh straneh. V 34 minuti je po izvedenem metu iz avta Albert RAČIČ lepo plasiral žogo v vratarjev prostor, kjer jo je Ernest GERVALA poslal za hrbet domačemu vratarju Mateju ANDREJČU in s svojim 6 golom v letošnji sezoni povišal vodstvo na 2 : 0 za Roltek Dob. Naša ekipa je odšla v garderobo z lepo prednostjo.

V drugi polčas so domačini vstopili z ofenzivno igro, ki jim ni prinesla želenih rezultatov. Naša ekipa je z disciplino v obrambni vrsti, kjer jih je več kot odlično vodil naš kapetan Matic MIRTIČ, in s protinapadi ogrožala domačo ekipo. V 57. minuti so izvedli lepo akcijo Rok KIDRIČ, Jernej LESKOVAR in Ernest GRVALA, a do spremembe rezultata ni prišlo. Priložnost iz 60 minute, ko se je sam pred domačim vratarjem znašel Ernest GRVALA, ni postregla s povišanjem našega vodstva. V 68. minuti je poskušal presenetiti, v 16 metrskem prostoru, obrambo domačih Gregor ČRETNIK, a mu je na koncu zmanjkalo idej in moči. V 84. minuti so domačini v protinapadu presenetili našo obrambo, ki je do tistega trenutka delovala brezhibno. Protinapad je prisilil našega vratarja da je zapustil vratarjev prostor, a je bil neuspešen. Samo pravočasen povratek naših obrambnih igralcev in neizkušenost domačinov so botrovale k temu, da je rezultat ostal nespremenjen. Tri minute pred koncem regularnega dela tekme so domačini s prekrškom zaustavili Jerneja LESKOVARJA. Prekinitev je izvajal Luka ŠUŠNJARA, ki je v 62 minuti zamenjal Ernesta GRVALO. Izvrstno podajo v 5 metrski vratarjev prostor je preusmeril za vratarjev hrbet Rok KIDRIČ, ter povišal vodstvo na 3 :0 in dosegel svoj 10 gol v letošnji sezoni. V izteku sodnikovega podaljška so domačini s protinapadom poskušali znižati rezultat, a jim je to preprečil naš vratar. Drugi polčas je bil za gledalce bolj atraktiven, saj je domača ekipa prešla v bolj napadalno igro. Ekipi sta se razšli z rezultatom 3 : 0 za Rotek Dob.

Janez AVSEC


fOTO: Janez AVSEC

Galerija: 2SNL16-17:13k


Zapisnik tekme 13. kroga 2. SNL

13zap113zap2


Rezultati 13. kroga 2. SNL

13k


Lestvica 2. SNL po 13. krogih

13les