Ljubljanska regionalna liga: Jesenski prvaki NK Roltek Dob – B ekipa

Vodilna ekipa Regionalne Ljubljanske lige, oz. 4. liga, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza, je v predzadnjem krogu jesenskega dela prvenstva gostovala v Moravčah in z 1:2 ugnala tamkajšnji NK Termit Moravče.

Razmočeno igrišče in slabo vreme ni ustavilo obeh ekip, le-ti sta na derbiju kroga prikazali zelo atraktiven in aktiven nogomet. V prvem polčasu so že na začetku prvi do priložnosti prišli Dobljani, a je niso izkoristili. Sledile so priložnosti na obeh straneh, bolj učinkovita pa je bila ekipa Moravč, ki je tudi prva povedla z 1:0 in sicer v 22. minuti, ko je po lepem samostojnem prodoru po sredini zadel Vidergar Ambrož. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil. V 2.polčasu so Dobljani močneje pritisnili, Armin Kukavica, ki je v 1. polčasu igral bolj obrambno vlogo, se je pomaknil bolj v ospredje in to se je izkazala, kot pravilna taktična odločitev, ki jo je sprejel trener Dobljanov Dušan Smolnikar. V 74. minuti je prav Armin Kukavica zadel za izenačenje na 1:1. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli z delitvijo točk, je v 85. minuti namesto Matjaža Gasiorja vstopil Luka Avbelj, ki se je izkazal, kot “joker s klopi” saj je le 4. minute kasneje poskrbel in v 89. minuti zadel za povišanje izida in zmago “Modrih” iz Doba 1:2.

Dobljani so tako vknjižili 7 zmago v sezoni in z osvojenimi 24. točkami zasedajo vrh lige. 5 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem Nk Arne Tabor 69 je krog pred koncem dovolj, da se Dobljani lahko veselijo osvojitve naslova JESENSKEGA PRVAKA 4.SNL.

V zadnjem krogu bodo Dobljani doma gostili NK Kočevje. Čestitke nogometašem in trenerju Dušanu Smolnikarji za super predstave v jesenskem delu prvenstva in osvojeni naslov.

Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba!

Gregor Horvatič, Press Nk Roltek Dob


10. krog Regionalne Ljubljanske lige

Nk Termit Moravče : Nk Roltek Dob (B) 1:2(1:0)FT
Vidergar Ambrož (22′); Kukavica Armin (74′), Avbelj Luka (89′)

Glavni sodnik: Lukšič Jan
1. pomočnik: Garmut Gašper
2. pomočnik: Pantić Saša
Delegat: Babič Stanislav


Rezultati 10. kroga

rezultati-10-kroga-4-snl-2016-2017


FOTO: Bibič Bojan, Nk Moravče

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Lestvica Ljubljanske regionalne lige

lestvica-4-snl-po-10-krogu-2016-2017