Derbi 2. SNL v špornem parku Dob

Pozdrav vsem ljubiteljicam in ljubiteljem nogometa, ter prijateljem in zvestim navijačem nogometnega kluba Roltek Dob. Do nadaljevanja 2. slovenske nogometne lige nas loči samo še slabih 40 ur, 40 ur in v športnem parku Dob bo nogometni praznik.

Obeta se nam derbi 2. SNL med “roletarji” iz Doba, ki na lestvici za 4 točke zaostajajo za »Orli« iz Kranja, ekipo NK Triglav Kranj. Obe ekipi sta v letošnji nogometni sezoni samo enkrat priznali premoč nasprotnikom. Naša ekipa, ekipa NK Roltek Dob ravno »Orlom« v 7. krogu, gostje pa v 11. krogu ekipi Ankaran-Hrvatini.

Ekipi sta se na uradnih tekmah 2. SNL in tekmah za Pokal srečali 8 krat,  obe ekipi sta zabeležili 4 zmage in 4 poraze. Če pa statistiki dodamo še tekmi iz kvalifikacijskega kroga izpred 4 let, vodi domača ekipa, ekipa NK Roltek Doba za 2 zmagi.

V obeh ekipah v zimskem času ni prišlo do večjih kadrovskih sprememb. Člansko A ekipo NK Roltek Doba je zapustil izkušeni Marko Lunder, ki je že pred leti obljubil da se bo podal za »kruhom« v bližnjo Avstrijo, ko bo v ekipo prišel boljši napadalec od njega. »Turbo Lundi« se nam je pridružil sredi sezone 2012/13.

V nadaljevanju športne kariere, želimo Marku Lunderju obilo športne sreče, hkrati pa se mu zahvaljujemo da je bil del naše ekipe.

 

Športno kariero je zamenjal s poslovno dolgoletni stebre naše obrambe NK Roltek Doba Jan Češnjevar. Nogometu še ni rekel “NE”, zapušča samo drugoligaška tekmovanja. Svoje dolgoletne izkušnje bo občasno prenašal na mlajše igralce v članski B ekipi, ki uspešno zastopa barve NK Roltek Doba v Regionalni Ljubljanski ligi.

Ekipi pa sta se pridružila Sašo Koleša in Avbelj Tomaž. Slednji je prestopil iz ekipe NK Radomlje. Z 2.slovensko nogometno ligo ima že kar nekaj izkušenj, saj je nekdanji mladinec Domžal in Olimpije na drugoligaških zelenicah zbral 42 nastopov, 26-krat pa je zaigral v prvoligaši konkurenci. Četi »Orlov« iz Kranja pa se je vnovič pridružil Luka Majcen.

Strokovni štab, na čelu s trenerjem Damijanom Romihom, uprava kluba in nogometaši se že veselijo derbija v Športnem parku Dob pri Domžalah, prav tako pa se ga veselijo navijači, saj bo po premoru na “sceno stopila” spet 2.SNL.

Gremo Dobljani, VSI na tekmo, da 3 točke ostanejo doma.
Podprimo naše šampione s tribun!