Intervju s trenerjem Damjanom ROMIHOM

“Pred derbijem s Triglavom ni nervoze, smo zelo sproščeni in pripravljeni”!

Zadnji, 16.krog jesenskega dela prvenstva v 2.SNL prinaša dvoboj ekip, ki zasedata prvo, oz.drugo mesto na prvenstveni lestvici, zato se nam jutri v Športnem parku Dob pri

Domžalah pričakovano obeta prava nogometna poslastica. O jutrišnjem derbiju Dobljanov z vodilno ekipo prvenstva, Nk Triglav Kranj, le-ta si je že v minulem krogu zagotovila naslov Jesenskega prvaka, je v kratkem intervjuju  spregovoril domači strateg Damijan Romih, ki je v letošnji sezoni dodobra prevetril ekipo “Modrih” iz Doba.

 

Kako ste?
Dobro, pripravljam se na trening, dež nas ne ustavi.

7 zaporednih zmag v prvenstvu, v čem je razlog za takšno zmagovalno formo? Kakšna je kakovost lige, glede na to, da vodilni ekipi  nizata zmage eno za drugo?
Zagotovo je to dodatna motivacija, a liga je vendarle močna in zahtevna. V ligi so 3-4 ekipe, ki krojijo vrh lige, ostale ekipe se bolj, kot ne, borijo za obstanek. Pri naši ekipi je bilo nekaj napak v začetku prvenstva, razlog za to je bila neuigranost ekipe, saj je v klub prišlo sedem novih igralcev, menjava vratarja i celoten nov napad sta zahtevala uigravanje ekipe. Pridružila sta se nam dva nova bočna igralca, potrebno je bilo narediti celoto.

Triglav je dvakrat oddal točke, se lahko jutri ponovi zgodba?
Imajo dobro, močno in uigrano ekipo, zelo so motivirani, zato bo jutrišnja tekma zahtevna. Vložili bomo svoj maksimum, da bodo tri točke ostale doma

Modri” iz Doba so prav tako motivirani in dobro pripravljeni, jutri za razliko od gostov lahko računate ne vse igralce. Trener Triglava Siniša Brkič ne bo mogel računati na kaznovanega Bukaro?
Triglav Kranj ima širok spekter igralcev, zato se njegova odsotnost ne bo pretirano poznala. Zame je najpomembnejše, kako so pripravljeni moji nogometaši.

Je pred jutrišnjo tekmo prisotno kaj nervoze?
Ni nervoze, sploh ne, vsi smo zelo sproščeni. Čeprav je jutri derbi, gremo v tekmo, kot v vsako drugo tekmo. Se pa bo pokazala prava vrednost ekip. Lahko smo tik za njimi(-1) ali pa bodo naredili razliko(-7). Ne glede na zmago ali poraz, končna odločitev bo 31.maj 2017 in to šteje.

Orli imajo “vročega” Poplatnika, 17 golov, a tudi Dob ima učinkovit napad, Kidrič, 13 golov?
Res je, poleg Poplatnika velja omeniti tudi izkušenega Vlada Šmita, vendar sam gledam bolj na svojo ekipo. Vem, na koga lahko računam. Imamo odličen napad in odlično obrambo. Razliko lahko naredimo sami, saj imamo skozi vso sezono več uspešnih strelcev, gol lahko dosežemo praktično z vsakega igralnega položaja. Potrebno pa bo seveda vložiti veliko energije, če želimo ugnati Triglav.

Svoje poleg Roka Kidriča in Ernesta Grvale  dodajajo tudi Albert Račič, Jernej Leskovar in kapetan Matic Mirtič, ki odlično opravlja svoje delo. Rezultati so tu, delujemo, kot celota.

Vendar pa sezona še ni končana, kot sem že omenil, potrebno bo vzdrževati formo skozi vso sezono, rezultat, ki ga želim, pride na koncu.

Hvala Damijan Romih za pogovor in veliko uspeha na jutrišnjem derbiju.

Ni za kaj, se vidimo jutri na tekmi!

 

S trenerjem Šampionov iz Doba se je pogovarjal  Gregor Horvatič, Press Nk Roltek Dob.